ODTÜ'lü kadın profesör BM'de bölüm başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

ODTÜlü kadın profesör BMde bölüm başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

BM Kadının İlerlemesi Bölümü Başkanlığı'na, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yakın Ertürk getirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, BM Kadının Statüsü Komisyonu'nun 42'nci dönem toplantılarının 1 Mart 1999 tarihindeki açılış oturumu sırasında başkan olduğu açıklanan Ertürk'ün, 1997 yılının Ekim Ayı'ndan itibaren Kadının İlerlemesi İçin Uluslararası Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (INSTRAW) Başkanlığı'nı da yürüttüğü belirtildi.

GURUR DUYDUK

Açıklamada, ‘‘BM'nin önemli konularıyla görevli üst düzey böyle bir göreve ilk kez bir Türk kadınının getirilmiş olması memnuniyet vericidir’’ denildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yakın Ertürk'ün başkan olduğu Kadının İlerlemesi Bölümü'nün görev alanı, kadın hakları, siyasi ve iktisadi alanda kadının ilerlemesi, kadınların durumları ile ilgili araştırmaların yönlendirilmesi ve hazırlanması, BM sisteminin tüm plan ve programlarına kadın-erkek eşitliği yaklaşımının yerleştirilmesi ve bu konuların BM'nin en üst düzeyinde izlenmesi ve eşgüdümü gibi konuları kapsıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!