Ödevsiz uzun tatil

Güncelleme Tarihi:

Ödevsiz uzun tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Öğrenciler, yarıyıl tatilinin bayrama eklenmesiyle tam bir bayram yaşıyor. Bazı okullarda öğrencilere zorlu ödevler verilirken, eğitim uzmanları, tatilde öğrencilerin bol bol dinlenmesi gerektiğini söyledi. Ancak uzmanlar, öğrencinin zamanını iyi değerlendirmesi gerektiğini de vurguladılar.

Son ders zili cuma günü çaldı. 13 milyon öğrenci bayramla birleşen uzun bir tatile çıktı. Ancak, bu uzun tatil boyunca bazı okullarda sayfalar dolusu ödevler verildi. Milli Eğitim yetkilileri ve uzmanlar tatilin öğrencilerin dinlenmesi için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, bu üç haftalık zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini açıklıyorlar.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ‘‘Öğretmenler öğrencilere kesinlikle sömestr tatilinde ödev vermeyecek’’ dedi. Müdür Balıbey, ‘‘Zaten yoğun geçen eğitim döneminde öğrenci tatilini kendi ekonomik koşullarında geçirmesi için bir dinlenme fırsatıdır. Öğrenci bu tatilde bol bol dinlenmelidir. Ancak, zamanını iyi değerlendirmelidir’’ diye konuştu.

Çocuk Psikoloğu Dr. Murat Güvençer ise 'ödev verilmeli' görüşüne katılmadığını, Türk eğitim sisteminde yeterince ödev olduğunu belirterek, ‘‘Çocukların haline acıyoruz. Gece yarılarına kadar ödev yapmaya çalışıyorlar. Ödev, eğitim sisteminde eğitici enstrüman olarak düzgün kullanılmıyor’’ dedi.

Ödevin verilmemesinin daha iyi olduğunu söyleyen Dr. Güvençer, ‘‘Öğrenci kendi programını kendi yapmalı. Gezmeli, eğlenmeli, okumalı’’ dedi.

Tatil boyunca öğrencinin mümkünse her zamanki ortamını değiştirmesi gerektiğini savunan Dr. Güvençer, şunları söyledi:

‘‘Başka bir ortama taşımalı. Bu ortam da onun zevkli bulacağı bir ortam olmalı. Muhitinden, günlük düzenden uzaklaşmalı. Tatilin boşa vakit geçirmek olmadığını bilmeli. Yorularak dinlenmeli. Planlar yapmalı. Günleri boşa geçirmemeli. İmkanlar dahilinde spor yapmalı, sergileri gezmeli. Kitap alıp okumalı, film seyretmeli. Tatili tembel, atıl zamanla geçirmemeli’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!