Öcalan'ın İmralı'daki odası değişecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın İmralıdaki odası değişecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 10:47

Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'ndaki cezaevinde yaşadığı koşullar, son dönemde yaşanan barış süreciyle birlikte yeniden gündemde. Son olarak kendisini İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan da, Abdullah Öcalan'ın yaşadığı koşullardan şikayet etmiş ve daha büyük bir odaya geçirilmesi gerektiğini söylemişti. Benzer talepler BDP'li vekiller tarafından da gündeme getirilmişti.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı kaynakları, Öcalan'ın şu anda bulunduğu 11.81 metrekalik odadan, daha geniş bir odaya geçirilmesi konusunun son dönemde gündeme geldiğini, görüşüldüğünü doğruladı. Ancak aynı kaynaklar, bugün itibarıyla, Öcalan'ın odasının değiştirilmesi konusunda herhangi bir karar ya da hükümet talimatı bulunmadığını da vurguladılar.

"ESKİ ODASINA GEÇİRİLMESİ BİR ARA GÜNDEME GELDİ..."

Öcalanın İmralıdaki odası değişecek mi

Adalet Bakanlığı'ndan üst düzey bir kaynak Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Öcalan'ın odasından dolayı şikayetler gündeme geldiğinde, bir ara kendisinin İmralı Adası'na ilk getirildiğinde koyulduğu daha geniş odaya geçirilmesi konusu üzerinde duruldu. Ancak bu konuda şu an itibarıyla alınmış bir karar ya da talimat yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öcalan, İmralı'ya ilk getirildiğinde iki odadan oluşan, daha geniş bir alanda yaşıyordu. Ancak daha sonra yeri değiştirilmişti. Öcalan'ı İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Denizin ortası, nem oranı yüksek. Bundan sonra belki zorluklar da başlayabilir. 64 yaşında olan bir insan. Denizin ortasında, 4 duvarın arasında. Devletten, hükümetten yerinin değiştirilmesini istiyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!