Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gidemedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 11:40

İMRALI Adası’nda yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın 2 avukatı, Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İmralı’ya gidemedi. Müvekkillerine verilmek üzere kitapları cezaevi görevlilerine teslim eden avukatlar, Öcalan ile en son 27 Temmuz’da görüşmüşlerdi.

İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın savunmasını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatları Ömer Güneş ve Mensur Işık, haftalık olağan görüşmeni yapmak üzere bu sabah Bursa’nın Gemlik ilçesi Jandarma Komutanlığı’na geldi. Avukatlara buradan, hava muhalefeti nedeniyle görüşmenin bugün yapılamayacağı iletildi. Beraberlerinde getirdikleri ve aralarında Rojbin Perişan’ın ’Gözyaşımın ağıdıydı seni beklemek’ ve ’Gılgamış Destanı’nın aralarında bulunduğu kitapları müvekkillerine ulaştırılması için cezaevi görevlilerine teslim eden avukatlar, jandarmadan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avukatlar, müvekkilleriyle görüşememeleri için hava muhalefetinin, gemi arızasının sebep olarak gösterilmesinin inandırıcı bir gerekce olmadığını söyledi.

Abdulah Öcalan, yurt dışında devam eden davalar nedeniyle her hafta çarşamba günleri avukatlarıyla 1 saat açık görüşme yapıyor. Öcalan ile aynı cezaevine getirilen ömür boyu hapis cezasına çarptırılan PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO militanı Hakkı Alkan her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor. Öcalan’ın avukatları en son 27 Temmuz’da adaya giderek Öcalan ile görüşmüşlerdi.

İmralı Adası’na avukatlar ve hükümlü yakınları Adalet Bakanlığı’na ait Tuzla gemisi götürülüyor. Geminin hareket ettiği Gemport Limanı ile İmralı arasındaki 21 millik mesafeyi Tuzla gemisi 2 saatte kat ediyor.

BİR DESTAN, BİR ROMAN

Avukatlar tarafından Öcalan’a verilmek üzere cezaevi görevlilerine teslim edilen kitaplar arasında Rojbin Perişan’ın ’Gözyaşımın ağıdıydı seni beklemek’ ve ’Gılgamış Destanı’ yer alıyor. Rojbin Perişan’ın kitabında 1990’lı yıllarda Diyarbakır’da yaşanan olaylardan kesitler sunulurken, Gılgamış Destanı ise Mezopotamya’da ortaya çıkan tarihteki ilk yazılı destan olarak biliniyor. Ölümsüzlüğü arayan bir kralın öyküsünü anlatıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!