Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gidemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 10:46

İMRALI’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın 3 avukatı, Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle müvekkilleriyle görüşmeye gidemedi.

Haberin Devamı

Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatları Ömer Güneş, Şakir Demir ve Mizgin Irgat müvekkilleriyle haftalık olağan görüşmeyi yapabilmek için İstanbul’dan özel otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. Jandarmada bir süre bekleyen avukatlara, Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyaretin bugün yapılamayacağı iletildi. Beraberlerinde getirdikleri gazete ve kitapları İmralı’ya gönderilmek üzere teslim eden vukatlar daha sonra İstanbul’a döndü.

Öcalan her hafta çarşamba günleri avukatlarıyla 1 saat açık görüşme yapıyor. Öcalan ile aynı cezaevine getirilen aynı cezaya mahkum PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri 1’inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor. Avukatların Çarşamba günleri yapamadıkları görüşmeleri Cuma günlerine erteleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!