Öcalan'a açık görüş izni

Güncelleme Tarihi:

Öcalana açık görüş izni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2010 17:41

İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, cezaevinde yattığı 12 yıla yaklaşan sürede ilk kez kardeşi Mehmet Öcalan ile açık görüşme yaparken, cezaevinde bulunan diğer 5 mahkum da aileleriyle telefonla görüştü.

Haberin Devamı

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan’ın, cezaevi koşullarındaki iyleşme devam ediyor. İmralı’da yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’ne geçen Kasım ayında PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumalı Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alpan adlı mahkumların nakledilmesinin ardından, Öcalan geçen 26 Temmuz günü İmralı’ya giden kardeşi Mehmet Öcalan ile cezaevindeki 12 yıla yaklaşan sürede ilk kez açık görüşme yaptı.

Öcalan’ın savunmasını üstlenen Avukatlardan İbrahim Bilmez, müvekkilinin kardeşiyle ilk kez açık görüşme yaptığını 60 dakika olması gereken bu sürenin 30 dakika ile sınırlı tutulduğunu açıkladı.

TELEVİZYON VERİLMEMİŞ

Abdullah Öcalan’a hala televizyon verilmediğini söyleyen Avukat Bilmez, “Diğer hükümlüler televizyon izleyebiliyor. Geçtiğimiz hafta içerİsinde Öcalan’ın cezaevi arkadaşları telefon ile aileleriyle görüşme yaptılar. Müvekkilimiz bundan yararlandırılmadı” dedi. Avukat İbrahim Bilmez, Tuzla kosterindeki arıza ve İmralı 9 motorunun bozulması nedeniyle bu hafta İmralı’ya gidemeceyeklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

MEHMET ÖCALAN: MUTLUYUZ

Ağabeyi Abdullah Öcalan ile İmralı'da açık görüş yapmanın sevincini yaşayan Mehmet Öcalan, “İlk kez açık görüş yaptığımız için mutluyuz. Ancak, görüşün yarım saat ile sınırlanmasına anlam veremiyorum” dedi. Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Köyü’nde çiftçilik yapan Mehmet Öcalan, geçtiğimiz hafta çarşamba günü avukatlarıyla birlikte İmralı Adası’na gittiklerini ve ilk kez açık görüş sayesinde ağabeyi ile görüştüklerini belirtti. Daha önce de avukatların açık görüş talebinde bulunduklarını ve bu talebin ilk kez geçen hafta kabul edildiğini anlatan Öcalan, “Ağabeyim ile ilk kez açık görüş sayesinde birbirimizle görüştük.

Bizim ailesi olarak böyle bir hakkımız vardı ve devlet bize bu hakkı tanıyıp, açık görüş yaptırdı. Bunun için mutlu olduk” diye konuştu. Mehmet Öcalan şunları söyledi:“Yasada görüş süresi ‘yarım saatten az olmamak ve bir saati geçmemek’ şeklinde ifade ediliyor. Ancak 12 yıldır hep cam arkasından alt sınırdan yarım saati geçmeyecek şekilde görüştürüldük. 12 senedir bu görüşmelerimiz ne hikmetse 31 dakika olmadı. Umarım açık görüş imkanını tanıyan devlet, bu süreyi de asgari düzey olan 30 dakikadan azami düzey olan bir saate çıkarır.”Mehmet Öcalan, açık görüş sırasında ağabeyi Abdullah Öcalan ile sarılıp sarılmadıkları yönündeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!