Observer’dan Mehmet Ergen’e büyük övgü

Güncelleme Tarihi:

Observer’dan Mehmet Ergen’e büyük övgü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2004 01:56

İngiliz The Observer Gazetesi, Kenterler Tiyatrosu'nda terörü konu alan ‘‘Inishmorelu Yüzbaşı’’ isimli oyunu sahneye koyan tiyatrocu Mehmet Ergen'den övgüyle söz etti.

Observer Gazetesi'nde Susannah Clapp imzasıyla çıkan yazıda Mehmet Ergen'in İstanbul'da geçen aralık ayındaki terör olayları sırasında, Kuzey İrlanda'daki terör olaylarını konu alan söz konusu oyunu sahneye koymaya hazırlandığı belirtildi. Gazetedeki yazıda, Mehmet Ergen ve ekibinin bu dehşet verici terör olayları karşısında, böyle bir oyunu sahnelemenin doğru olup olmayacağı tereddütü yaşadığına dikkat çekildi. Ancak perdeler, tüm dünyayı dehşete boğan terör olaylarına rağmen açıldı ve yaklaşık bir aydan fazla zamandır ‘‘Inishmorelu Yüzbaşı’’ adlı oyun, Kenterler Tiyatrosu'nda sahneleniyor.

Inishmorelu ‘YÜZBAŞI’YI TÜRKÇE’YE ÇEVİRDİ

Londra'daki Arcola Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni olan Mehmet Ergen, Martin McDonagh'ın ‘‘Inishmorelu Yüzbaşı’’ oyununu bizzat kendisi Türkçe’ye çevirdi. Ünlü sanatçı Mehmet Birkiye'nin yanı sıra Hakan Gerçek, Yeşim Koçak, Engin Hepileri, Okan yalabık , Cengiz Bozkurt ve Bülent Şakrak'ın rol aldığı oyun büyük ilgi görüyor. 1972'den beri Kent Oyuncuları'nda sayısız oyunda oynayıp yöneten Mehmet Birkiye, ‘‘profesör’’ unvanıyla Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği de yapıyor. Prof. Birkiye, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde de sahne dersi veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!