Obama’nın propaganda hamlesi elinde patladı

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın propaganda hamlesi elinde patladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 10:20

ABD Başkanı Barack Obama’nın “ekonomik büyümenin motoru” olarak gösterdiği ve destek ziyareti gerçekleştirdiği yenilenebilir enerji şirketinin batmasıyla, Başkan seçim öncesinde bir yenilgi daha yaşamış oldu.

Obama, söz konusu şirketi Mayıs 2010’da da ziyaret edeceğini açıklamış, yatırımcı Steve Westly ziyaretten önce Obama’nın üst düzey danışmanlarından Valerie Jarrett’a bir mektup göndermişti. Mektupta, “Solyndra şirketinin mali sıkıntılar içinde olduğu ve uzun dönemde iflas edebileceği, Obama’nın ziyaretinin de basına olumsuz yansıyabileceği” ifade edilmişti.  

Haberin Devamı

Westly’nin mektubu, ABD yönetiminin Solyndra şirketine verdiği borcu inceleyen Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’ne sunuldu.

 

Enerji Bakanlığı, 2009 yılında hükümetten 535 milyon dolar borç almıştı. Obama’nın ziyaretinin amacı, ABD’lilerin vergileriyle neler yapıldığını göstermekti. Westly, Obama’nın şirketi ziyaret etmesi halinde iflasın eşiğindeki firmanın geleceğine de dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

 

TAVSİYELERE KULAK ASMADI

Westly, “Ziyareti ertelemek veya iptal etmek için çok geç. Ancak Obama gerçek dışı ve iyimser açıklamalarda bulunursa gelecek 18 aylık dönemde zor duruma düşebilir” uyarısında bulundu. Silikon Vadisi yatırımcısının endişeleri doğru çıkarken, Solyndra 31 Ağustos’ta iflas başvurusu yaptı ve bin 100 çalışan işten çıkarıldı.

Haberin Devamı

 

Ancak Obama, Mayıs 2010’da Solyndra’yı ziyaret etti ve düzenlediği ulusal basın konferansında, şirketi “ekonomik büyümenin motoru” olarak gösterdi. Dahası, hükümetinin yenilenebilir enerji ve temiz enerji şirketlerine sunduğu 80 milyar dolarlık teşvikin bir modeli olarak sundu.

 

Obama, dün ABC News’e verdiği röportajda Solyndra’yı ziyaret etmekten pişmanlık duymadığını ve yönetiminin temiz enerji şirketlerini desteklemesinden memnun olduğunu söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!