Obama’nın ajanları âlemde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın ajanları âlemde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 00:00

ABD Başkanı Barack Obama’yı Amerika Kıtası Ülkeleri toplantısına ev sahipliği yapan Kolombiya’nın Cartagena kentinde korumakla görevli Gizli Servis ajanları, fahişelerle yaptıkları ücret kavgası polise yansıyınca geri çağrıldı.

Haberin Devamı

BAŞKANLARI korumakla görevli ‘Gizli Servis’ ajanları ‘görevi suistimal’ suçlamalarıyla geri çağrıldığını açıklarken, Associated Press ajansını arayan bir kişi cuma gecesi ortaya çıkan olayın “ajanlarla para kavgası yapan fahişelerden birinin polise gitmesiyle” Amerikan dışişleri bakanlığını alarma geçirdiğini söyledi.
Washington Post gazetesine isim vermeden açıklama yapan bir yetkili de, 12 ajanın geri çağrıldığını ve en az birinin fahişelerle ilişki kurmakla suçlandığını yazdı. Olay, Obama’nın dün 33 bölge lideriyle bir araya geldiği zirveden önce meydana geldi. CIA Sözcüsü Edwin Donovan, söz konusu ajanların hepsinin yenileriyle değiştirildiğini ve Obama’nın güvenliğinin etkilenmediğini söyledi.

Ancak iddialar Obama ve ABD heyeti için hem utanç kaynağı oldu hem de başkanın ziyaretinin ekonomi üzerine odaklanmasını isteyen Washington’u sıkıntıya soktu. Ajanların kaldığı plaj kenarındaki Hotel Caribe’de bir görevli “Bir hafta önce geldiler. Sürekli içiyorlardı. Perşembe günü de hepsi gitti” diye konuştu. Ekonomik politikalar ve ticaretin tartışılacağı Cartegena’daki zirve gündeminde, uyuşturucuların yasallaştırılması ve Küba’ya yönelik ambargoların kaldırılması gibi başlıklar var.

Haberin Devamı

Elçiliğe bomba

/images/100/0x0/55eb2b76f018fbb8f8afd822

Seks skandalının yanı sıra cuma gecesi Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki Amerikan elçiliğinde de patlama şoku yaşandı. Obama’nın gelişinden hemen önce iki düşük etkili patlayıcının infilak etmesiyle meydana gelen olayda ölen-yaralanan olmadı, binada da herhangi bir hasar oluşmadı. Bogota’da elçiliğin bulunduğu yerde aynı zamanda birçok hükümet binası yer alıyor. Bölge solcu FARC gerillalarının birçok saldırısına sahne oluyor.

Sekreterinin vergisi Obama’dan fazla

ZENGİNLERDEN daha fazla vergi alınması planını hayata geçirmeye çalışan ABD Başkanı Barack Obama’nın orantısal olarak sekreterinden daha az vergi ödediği ortaya çıktı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, Obama ailesi 2011 yılında 789 bin 674 dolar gelirlerinin yüzde 20.5’inin karşılığı 160 bin doların üzerinde vergi ödedi. Obama’nın yılda 95 bin dolar maaş alan sekreteri Anita Decker Breckenridge ise gelirinin yüzde 20.9’u oranında, yani yaklaşık 20 bin dolar vergi ödedi. Bu durum Obama’nın ocak ayında Birliğin Durumu konuşmasında vergi adaletsizliğine örnek olarak gösterdiği “Milyarder Warren Buffett sekreterinden daha az vergi ödüyor” sözlerini hatırlattı. Beyaz Saray sözcüsü Amy Brundage sekreter Breckenridge’nin daha yüksek oranda vergi ödediğini doğrulayarak, “İşte tam da bu nedenden vergi yasasında reforma ihtiyacımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!