Obama Iraklı liderlerden hükümet kurmaları istedi

Güncelleme Tarihi:

Obama Iraklı liderlerden hükümet kurmaları istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 09:42

ABD Başkanı Barack Obama, Iraklı liderlerden Mart ayında yapılan seçimlerin ardından yaşanan hükümet çıkmazına bir son vermelerini ve en kısa zamanda merkezi hükümetin kurulmasını istedi.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Iraklı partiler Mart ayında yapılan ve hiçbir partinin net bir üstünlük elde edemediği seçimlerin ardından hükümet kurmayı başaramamıştı. Uzmanlar hükümet kurulmasında daha fazla gecikilmesi halinde Irak’ın iktidar boşluğu içine düşme riski bulunduğunu belirtti.

 

Başkan Obama, Irak büyükelçisi Chris Hill ve Irak’taki askeri güçlerin komutanı Ray Odierno ile bir araya gelerek Irak’ın politik geleceği ve ABD’li asker sayısının 50 bine indirilmesi gibi konuları değerlendirdi.

 

Bu aybaşında Bağdat’a ziyaret düzenlemiş olan Obama’nın yardımcısı Joe Biden ise, seçimlerde en yüksek oyu alan mevcut Başbakanı Nuri El Maliki ve eski Başbakan Iyad Allavi’ye telefon ederek hükümet kurma çıkmazından bir an önce çıkılmasını istedi.

Haberin Devamı

 

Bazı Sünni politikacılar ise hükümet kurulması aşamasında ABD’yi Allavi’nin partisine yeterince destek vermemekle suçluyor. Sünniler ayrıca İran’ın Şii liderlerin kuracağı bir Irak hükümetini desteklediklerini öne sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!