O yolda altı gün sonra böyle çukur açıldı

Güncelleme Tarihi:

O yolda altı gün sonra böyle çukur açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 13:55

PKK’lılar tarafından yakılan araçlar nedeniyle 6 gün aradan sonra ulaşıma açılan Tunceli-Erzincan yolu dün gece meydana gelen patlamanın ardından bir kez daha ulaşıma kapandı. Bugün tekrar ulaşıma açılan yoldaki patlamanın etkisi günün ağarmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PKK’lılar tarafından 31 Temmuz’da yakılan araçlar ve bomba süsü verilmiş düzenekler kurulması nedeniyle 6 gün ulaşıma kapalı olan Tunceli-Erzincan karayolu, dün öğle saatlerinde, karayolları ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıma açıldı. Ancak akşam saatlerinde, araçların yakıldığı yere yaklaşık 100 metre mesafede bulunan Zagge mevkiinde bir patlama meydana geldi.

Patlama yüzünden karayollarında hasar meydana gelmesiyle yol yeniden ulaşıma kapandı. Patlamanın etkisi de günün ağarmasıyla birlikte ortaya çıkarken, karayolunda derin çukur oluştu. Öte yandan, patlamada Tunceli Belediyesi’ne ait su hattı da zarar göndü. Olay yerine gelen belediye ekipleri, çalışma yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "05 Ağustos 2015 günü saat 22.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun 34. kilometresinde menfeze bırakılan patlayıcının infilak etmesi sonucu ulaşıma kapanan yol, yoğun çalışmalar sonucu kısa sürede tekrar ulaşıma açılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tunceli-Erzincan karayolunun Zağge mevkisindeki bir menfeze teröristlerce yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlama nedeniyle karayolunda ulaşım durdurulmuştu. Karayolları ve Tunceli Belediyesi ekipleri, bölgede çalışma başlatmıştı.

Haberin Devamı

O yolda altı gün sonra böyle çukur açıldı

ALTERNATİF YOL 9 SAAT SÜRÜYOR
Tunceli-Erzincan yolunun kapalı olması, yolcu taşımacılığı kadar TIR taşımacılığını da olumsuz etkiliyor. İki il arasındaki yol 2,5 saat sürmesine rağmen, yolun kapalı olması nedeni ile alternatif olarak kullanılan yol 9 saate yakın sürüyor.

Alternatif olarak kullanılabilecek yollardan ilki şöyle: Erzincan'dan Erzurum'a; Erzurum'dan da ilçesi Çat'a, buradan da Bingöl Karlıova'ya gidiliyor. Karlıova'dan da Bingöl merkeze oradan da Kovancılar'a (Elazığ) gidiliyor. Kovancılar'dan da Tunceli'ye gidilebiliyor. Bu yıl 6-6,5 saat kadar sürüyor.

Haberin Devamı

Alternatif olarak kullanılan bir diğer yol ise şöyle: Erzincan-Sivas-Gürün-Malatya-Elazığ-Tunceli… Bu yıl ise 9-9,5 saat sürüyor.

BAKMADAN GEÇME!