‘O, vicdanın ta kendisidir’

Güncelleme Tarihi:

‘O, vicdanın ta kendisidir’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 01:19

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’yle ilgili soruşturmada, 55 gün önce tutuklanan gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi yazar Aslı Erdoğan’ı annesi, avukatı ve meslektaşları anlattı. İnsan Hakları Derneği’ndeki toplantıya Aslı Erdoğan’ın annesi Mine Aydostu, avukatı Erdal Doğan, doktor İncilay Erdoğan, eleştirmen Semih Gümüş, tiyatrocu Defne Halman ve İHD Şube yöneticisi Mine Nazari katıldı.

Haberin Devamı

“Kızımı anlatmak istiyorum” diyen Mine Aydostu şunları söyledi: “Başarılı bir fizikçi olarak rahat bir hayatı olabilirdi. O mücadeleyi seçti ve Türkiye’ye döndü. 25 yıl önce başladığı gazetecilik hayatı boyunca ezilenlerin ve mağdurların sesini duyurdu. İnsan hakkı ihlallerine karşı tavrını hep sürdürdü. F tipleri, cezaevlerinde ölüm oruçları üzerine yazdı.

Güneydoğu’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Cesaretli yazılarından dolayı cezaevine girdi. Gerçekleri gördüğü yazdığı, vicdanı olduğu için girdi. Başka türlü hareket edemezdi; insan olarak gerçekleri yazmak, ezilenlerin yanında olmak durumundaydı. Çünkü o, vicdanın ta kendisidir. Onu tanıyan herkes bilir ki, şiddete karşı kişiliği vardır. Devamlı barışı savunmuştur. O kadar barışı savundu ki bu konuda çok göze battı diye düşünüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!