O taş Minel’in hafızasını aldı

Güncelleme Tarihi:

O taş Minel’in hafızasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 11:22

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde düğünden dönen ailenin otomobiline, selektör yapma yüzünden çıkan kavga sonrası taş atarak 22 yaşındaki Burcu Atış’ın ölümüne, kızı 3 yaşındaki Minel’in ise ağır yaralanmasına neden olan sanıkların yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya kızı Minel'i getiren 26 yaşındaki Kamil Atış, kızının başına taş isabet ettikten sonra hafızasını yitirdiğini, kimseyi tanımadığıni söyledi.

OLAY FOTOĞRAFLARI 

Karacabey’de geçen Kasım ayında meydana gelen olayda, Sultaniye Köyü’ndeki akrabasının düğününe eşi Burcu ve kızları 5 yaşındki Figen ve Minel Atış ile giden Kamil Atış, düğün sonrası yönetimindeki 16 TH 602 plakalı otomobili ile Karacabey’deki evlerine dönmek için ailesiyle yola çıktı. Sarıbeyköy yakınlarına gelen Kamil Atış, selektör yapma yüzünden 16 U 0570 plakalı aracı kullanan Hasan Koç ve arkadaşlarıyla tartıştı. Tartışmanın ardından Kamil Atış, otomobiline binerek ailesiyle birlikte olay yerinden ayrıldı. İddiaya göre Hasan Koç, Kamil Atış’ın güzergahında olan Hotanlı Köyü’ndeki arkadaşlarını cep telefonu ile arayıp, plakasını verdiği aracın durdurulmasını istedi.

YOLU KESİP TAŞ YAĞMURUNA TUTTULAR 

Köy girişine toplanan kalabalık, kurdukları barikatı hızla aşan Kamil Atış’ın otomobilini taş yağmuruna tuttu. Bu sırada taşlardan biri önde oturan Burcu Atış’ın yüzüne çarptıktan sonra kucağındaki kızı Minel’in başına isabet etti. Kamil Atış kanlar içerisinde kalan eşi ve kızını otomobiliyle Karacabey Devlet Hastanesi’ne getirdi. Durumu ağır olan Burcu Atış hastanede yaşamını yitirirken, kızı Minel ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Olayın ardından soruşturma başlatan jandarma, Şükrü Altın (30), Necmi Erol (26), İsmail Erkan (20), Burçin Tümen (25) ile birlikte Karacabey’in AK Partili Belediye Başkanı Ergun Koç’un yeğeni Hasan Koç (18) ve 3'ü de 17 yaşında olan arkadaşları G.K., O.K. ile H.K.'yı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden G.K., O.K. ve H.K. tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ ve ‘Adam öldürmeye tam teşebbüs’ suçlarından 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

EŞİMİ ÖLDÜRÜP KIZIMI SAKAT BIRAKTILAR’

Duruşmaya, saldırıda başına isabet eden taş yüzünden ağır yaralanıp yoğun bakımda uzun süre tedavi gördükten sonra hafızasını kaybeden kızı Minel ile katılan Kamil Atış şunları anlattı:

“O akşam eşim ve çocuklarımla Sultaniye Köyü’ndeki akrabalarımızın düğününe gittim. Meğer Sultaniye Köyü ile komşusu olan Hotanlı Köyü’ndeki gençler arasında, düğün törenlerine katılıp katılmama konusunda kavga varmış. Dönüşte Hotanlı Köyü’nde oturanlar tanımadığım halde benim aracımı selektör yaparak sıkıştırıp durdurdu. Küfür ve hakaretlere maruz kaldım. Eşim ve çocuklarımın yanında çok korktuk. Bunun üzerine telefonla düğünde bulunan kayınbiraderimden yardım istedim. O geldi. Birlikte iki araçla Karacabey’e dönerken yolda yolumuzu kesip bizi taş yağmuruna tuttular. Eşim öldü kızım yaralandı. 3 yaşındaki yavrum şu anda ben dahil kimseyi tanımıyor. Çevresine boş boş bakıyor. Sakat bıraktılar. Hepsinden şikayetçiyim.”

‘KAVGAYI KENDİSİ ÇIKARDI’

Duruşmada tutuklu sanıklardan H.K. ise, Kamil Atış’ın gerçeği söylemediğini öne sürerek, “Kavgayı Kamil çıkardı. Hatta olayların büyümesine de o neden oldu. Aracıyla kaçarken otomobilini durdurmak için aracının önüne taş atıldı. Taş cama vurdu. Eşinin ölümüne kızının yaralanmasına bu taşın neden olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Mahkeme eksik evrakların beklenmesi için duruşmayı Mart ayına ertelerken, tutuklu sanıkların tahliye istemini kabul etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!