Ö-SE-YE-ME'ye afiyet olsun

Güncelleme Tarihi:

Ö-SE-YE-MEye afiyet olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 17:04

ÖSS'de Say-2 Türkiye birincisi Onur Tidin, Söz-2 Türkiye birincisi Yiğit Cem Öztürk, EA Söz-1 Türkiye birincisi Server Çimen ve Söz-2 Yerleştirme Puanı Türkiye birincisi Bilal Ertuğrul İstanbul'da buluştu. Maslak'ta düzenlenen basın toplantısında, dersaneleri Onur Tidin, Yiğit Cem Öztürk, Server Çimen ve Bilal Ertuğrul'a birer madalya taktı.
Öğrenciler daha sonra basın mensuplarının sonuçlara ilişkin sorularını yanıtladı.

Yiğit Cem Öztürk, Galatasaray Lisesinde okuduğunu kaydederek, başarısının sırrını, “Dershaneye gittim, ders dinledim. Derslerimi çok kırmadım” şeklinde açıkladı. Bunun dışında ek bir çalışma yapmadığını anlatan Öztürk, “Ben Sözel-2'yi birinci olmak için çözdüm. Aslında sayısal öğrencisiyim. Fazladan 30 soruyu birinci olurum diye çözdüm” dedi.

Öztürk, girmek istediği bölüm konusunda karar vermediğini belirterek, yurtdışında eğitim seçeneklerini değerlendirmeye çalışacağını söyledi. Yiğit Cem Öztürk'ü sevinçli gününde annesi Hale Öztürk yalnız bırakmadı.

Öztürk, internet üzerinden popüler olan "Ö-SE-YE-ME g...mü ye" şarkısı hakkında ne düşündüğü sorusuna ise, şu yanıtı verdi: "Ne diyebilirim ki, afiyet olsun."

Onur Tidin, İzmir Özel Fatih Fen Lisesinden mezun olduğunu belirterek, “Sınavdan önce dereceye girmek hayallerimin arasındaydı. Sınavdan sonra biraz araştırma yapınca bunu bekliyordum” dedi. Tidin, sınava hazırlanırken özel bir yöntemi olmadığını ifade ederek, “Ancak çok çalıştığımı söyleyebilirim. Bunu reddetmiyorum, elimden geldiği kadar çalıştım. Televizyon, herhangi bir faaliyet, bunları yaptıktan sonra bulduğum her zamanda çalışmaya gayret ettim, özellikle son sene” diye konuştu.

İlköğretim 6. sınıftan bu yana dershaneye gittiğini, Liselere Giriş Sınavında 1 yanlış ile Türkiye 4'üncüsü olduğunu anlatan Tidin, ÖSS'de de bu başarıyı yakalamanın sevindirici olduğunu söyledi.

Onur Tidin, tercih edeceği üniversite ve bölüme henüz karar vermediğini, ancak elektrik-elektronik veya bilgisayar mühendisliği bölümlerini istediğini, yurtdışına ise Türkiye'de meslek sahibi olduktan sonra gitmeyi düşündüğünü kaydetti.

Tidin, sevincini İzmir Büyükşehir Belediyesinden emekli memur olan annesi Nalan ve emekli subay olan babası Galip Tidin ile paylaştı.

İKİZİ DE ÖSS 52'NCİSİ

Server Çimen de, Çanakkale Fen Lisesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Sınava okul ve dershane programları çerçevesinde düzenli çalışarak hazırlandım. Çok değil, etkili çalışmak önemli bence. Liseye başladıktan itibaren düzenli çalışılırsa başarılı olunabilir” dedi.

Okulda yatılı okuduğunu, bu nedenle, her akşam 4 saat düzenli ders çalışma imkanı bulduğunu anlatan Çimen, bilgisayar veya endüstri mühendisliği okumak istediğini söyledi.
Server Çimen, ikizi Cihan Çimen'in de ÖSS'de 52. olduğunu öğrendiklerini, ikizinin de istediği bir bölüme girebileceğini kaydetti.

Toplantıya, Çimen'in ikizi Cihan, emekli hemşire olan annesi Şükran, emekli matematik öğretmeni babası Rıdvan Çimen de katıldı.

ÖSS Söz-2 Yerleştirme Puanı Türkiye birincisi Bilal Ertuğrul da, sınavda 240 soruyu da çözdüğünü, bu nedenle Söz-2'de en yüksek yerleştirme puanını kazandığını belirtti.

Osmaniye Anadolu Lisesi öğrencisi olduğunu kaydeden Ertuğrul, “Bu sınav çok çalışmayıp da kazanılacak bir sınav değil. Bunu herkesin anlaması gerekiyor. Çalışırken zorluklar olacak, bunlara katlanacaksınız ama hayatınızı berbat etmenize de gerek yok. Rahatlayacağınız anları da her zaman yaratmanız gerekiyor” diye konuştu.

Bilal Ertuğrul, Boğaziçi İşletme Fakültesinde okumak istediğini, ancak diğer üniversiteleri de inceledikten sonra kesin kararını vereceğini belirtti.

Basın toplantısının ardından dereceye giren öğrenciler ile aileleri toplu fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!