O saldırgana vekillik yolu kapandı

Güncelleme Tarihi:

O saldırgana vekillik yolu kapandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 12:12

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Lideri Ahmet Doğan'a saldıran Oktay Yenimehmedov'un 12 Mayıs'ta yapılacak erken seçimde bağımsız milletvekili adayı olamayacağı kesinleşti.

Haberin Devamı

Yüksek İdare Mahkemesi (VAS), Ahmet Doğan'a yönelik cinayete teşebbüsten tutuklu olarak yargılanan 23 yaşındaki Yenimehmedov'un milletvekili adayı olamayacağını ve Merkez Seçim Komisyonu'nun (ZİK) adaylığına ilişkin bu yönde aldığı iptal kararının doğru olduğunu açıkladı. VAS, böylelikle Merkez Seçim Komisyonu'na yapılan itiraz başvurusunu reddetmiş oldu.

Yenimehmedov, HÖH'ün 19 Şubat'ta başkent Sofya'daki kurultayı sırasında Doğan'ın başına silah dayamış, üç kez tetiğe basmış ancak silahı tutukluk yapmıştı.

Saldırıya rağmen Yenimehmedov'un arkadaşları ve yakın çevresi, Burgaz şehrinde 8 bin imza toplayarak, kendisini milletvekili adayı göstermeye çalışmıştı.

Nüfus kayıt kütüklerinde yapılan inceleme sonucu imzaların büyük bir bölümünün sahte olduğu, geçerli imza sayısının sadece 3 bin 900 olduğu bildirilmişti.

Haberin Devamı

Bulgaristan yasalarına göre bağımsız milletvekili adayı göstermek için en az 5 bin geçerli imza toplanılması gerekiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!