O.S.'den Kezban Hatemi'ye küfür

Güncelleme Tarihi:

O.S.den Kezban Hatemiye küfür
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2008 14:24

İstanbul 14. Ağır ceza mahkemsinde görülen duruşma sabah 11.00'de başladı. Duruşmada müdahil ve sanık avukatları geçen duruşmada yapılan ses ve görüntü kayıtlarına dair CD'nin kendilerine verilmesini talep etti. Ayrıca katil zanlısı O.S.'nin müdahil avukatlarından Kezban Hatemi'ye küfür ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Duruşmada müdahil avukatları, Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'un salondan çıkarılmasını istedi. Turgut'un tavırlarında ısrarcı olması durumunda da barodan başka bir avukat atanması talep edildi. Bunun üzerine Fuat Turgut'un, "Hocalı katliamını yapan kuduz Ermineler'e benzemez benim müvekkilim. Müdahil vekilleri terör örgütünün ne demek olduğunu daha iyi bilir" dediği öğrenildi. Müdahil vekillerinden Ergin Cinmen'in "Sen kime kuduz diyorsun?" demesi üzerine de Turgut'un "Hocalı katliamını yapanlara diyorum, Hepsini kast etmiyorum" dediği belirtildi. Duruşmaya ara verildi.

Öte yandan CHP Milletvekili Şahin Mengü adliye önünde bir açıklama yaptı. Mengü , "CHP'nin Hrant Dink davasını izlemekle görevli komisyon üyeleri olarak gerek bu davanın selameti açısından, gerek İç İşleri Bakanlığı'nın bazı emniyet mensuplarına açtığı soruşturmanın selameti açısından, gerek eski Trabzon Emniyet Müdürü şimdiki İstihbarat Daire Başkanı, gerek Trabzon Jandarma Komutanı, gerek İstanbul Emniyet Müdürü gerekse de İstanbul İstihbarat Şube Müdürü'nün süratle açığa alınmasını istiyoruz. Eğer bu adı geçen isimler açığa alınmazsa ne bu dava selametle sonuçlanır, ne adalet yerini bulur ne de açılan soruşturma netice verir. Açılan soruşturma gösteriden öteye gitmez" dedi.

            Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!