O polis gözaltında

Güncelleme Tarihi:

O polis gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 21:00

Askeri Casusluk davası şüphelilerinden Safiye Köten’in mutfağındaki arama sırasında dolaba elini uzatır uzatmaz ‘delil poşeti’ bulan emniyet amiri Özcan Karanfil, İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen ‘kumpas’ soruşturmasında gözaltına alındı.

Haberin Devamı

O polis gözaltında

İzmir’deki ‘Askeri Casusluk’ soruşturması kapsamında üniversite öğrencisi Safiye Köten’in evine 9 Mayıs 2012’de operasyon düzenlenmiş, arama sırasında mutfak dolabının üzerindeki poşet içinde ‘deliller’ bulunmuştu. Bu ‘delillerle’ 357 sanıklı davada, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Köten, 27 ay hapis yatmıştı. Evdeki aramaların görüntüleri 223’ten 231’e kadar numaralanmış, ancak ‘230’ numaralı bu görüntü uzun süre mahkemeden gizlenmişti.

O polis gözaltında

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET’İN MANŞETİ

6 ay önce dosyaya giren görüntüyü Hürriyet 7 Kasım’da ‘Aaa bak delil buldum’ başlığıyla manşetine taşımıştı. Görüntülerde, dolabın üstüne elini atar atmaz beyaz bir poşet bulan polis, poşeti sol eliyle tutarken, araştırıyormuş gibi sağ tarafa da bakıyordu. Bu sırada başka bir polis de “İyi yere koymuşlar ha” diyordu. Köten’in, delillerin kendisine ait olmadığına ilişkin itirazlarıysa arama tutanaklarına geçirilmemişti. Köten’in evinde yapılan aramada dolabın üzerindeki ‘delillerin’ bulunduğu poşeti eliyle koymuş gibi bulan Emniyet Amiri Özcan Karanfil önceki gün İzmir’de Askeri Casusluk davasında kumpas iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir’deki ‘Askeri Casusluk’ davasında çoğu asker olan sanıklara ‘kumpas’ kurulduğu iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturmada ikinci dalga operasyon da önceki gün yapılmış, hakkında gözaltı kararı alınan 25 kişiden 18’i yakalanmıştı. Aranan 7 kişiden TÜBİTAK çalışanları olduğu belirtilen Yalçın Çakmak ve Süheyl Mustafa Keskin’in, eski özel yetkili savcı Fikret Seçen’in Hollanda’ya gittiği 24 Kasım’da yurtdışına çıktığı anlaşılmıştı. Yine TÜBİTAK çalışanı Burak Akoğuz’un 19 Nisan’da Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği belirlenmişti. Aynı soruşturmada ilk operasyon 3 Kasım’da yapılmış ve 17 kişi tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!