O koltuk sana büyük geliyor

Güncelleme Tarihi:

O koltuk sana büyük geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 00:00

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un (52) tanıdık bir işadamının eşinden aldığı ucuz krediyle ilgili haberin yayınlanmasını engellemek için Bild Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann’ın telesekreterine tehdit mesajı bırakmasına tepkiler sürüyor.

Haberin Devamı

Wulff’un Bild’i susturma çabasına diğer gazeteler dün sert tepki gösterdi. Gazeteler şu tepkileri verdi:
- Süddeutsche Zeitung: “Basın özgürlüğünün böyle suistimal edilmesi cumhurbaşkanlığı görevinin Wulff’a büyük geldiğini göstermiştir.”
- Financial Times Deutschland: “Ucuz kredi vakası tek başına olsa belki cüzi bir mesele olarak görülürdü. Fakat Wullf’un son dönemde bu tür cüzi meseleleri çok birikti. Ağır ağır endişe verici bir bütün haline geldi. Hepsini topladığınızda, Wulff’un saygınlığının bu hatalardan dolayı darbe yediği görülüyor. Böyle bir yükü sırtında taşıyan bir adam artık cumhurbaşkanı olarak kalamaz.”
Alman Gazeteciler Cemiyeti’nin (DJV) yanı sıra Alman Basın Konseyi de “böyle bir sansür girişiminin devlet adamlığına yakışmadığını” açıkladı.

Haberin Devamı

Merkel istifa isteyebilir

Hükümet küçük ortakları Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile Hür Demokrat Parti’nin (FDP) yanı sıra Merkel’in genel başkanlığını yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) de eleştirel açıklamalar artmaya başladı. Bugüne kadar Wulff’u koruyan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in tepkisi bekleniyor. Merkel, istifasını isteyebilir.

Cumhurbaşkanı Wulff’un sadece Diekmann’ı değil, Bild’in sahibi olan Axel-Springer şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner’in yanı sıra, hisselerin büyük bir bölümünü elinde bulunduran Friede Springer’i de telefonla aradığı ileri sürülüyor. Cicero Dergisi’ne göre bu iki isim de Wullf’a, “Bild’in yayın kurulunun işine karışmadıkları” yanıtını verdi. Öte yandan Wulff’un Welt Gazetesi’nin kendisiyle ilgili bir haberini de engellemeye çalıştığı öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!