O geceden 4 yıl sonra

Güncelleme Tarihi:

O geceden 4 yıl sonra
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

27 Kasım 2008’de gece yarısı “Tecavüze uğradım” diye telefon açan kadın yıllarca davanın açılmasını bekledi. Ne dışarı çıkabildi, ne de çalışabildi. Tecavüzle suçlanan işadamı S.K. ise 2 yıl önce evlendi ve 1 çocuğu oldu. Nihayet o geceden 4 yıl sonra dava açıldı.

Haberin Devamı

TECAVÜZE uğradığını iddia eden, S.E.’nin “Adalet çığlığı” 4 yıl sonra yanıt buldu. Adli Tıp’ın fiili livata (ters ilişki) gerçekleştiğine dair raporuna, polis tutanaklarına, S.E.’nin iddiasına rağmen açılmayan dava 4 yıl sonra açıldı. Tecavüz şüphelisi işadamı S.K., Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Şenol Demir’in hazırladığı iddianamede, “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile sanık oldu. Savcı Şenol Demir, S.K.’nin olay sırasında evde olduğu belirtilen annesi G.K.’nin olay sonrası verdiği ifadeyi de delilleri arasına koydu.

POLİSİ ARAYIP YARDIM İSTEDİ

S.E., 27 Kasım 2008, saat 02.10’da 155 Polis İmdat hattını arayarak, tecavüze uğradığını söyleyip yardım istedi. Polis, S.E.’yi, 02.20’de Göztepe’de sahil yolunda buldu ve S.K.’yi dubleks dairesinde gözaltına aldı. Olay yeri incelemesi sonunda, S.K.’nin yatak odasında kan ve sperm izleri bulundu. Bürokrat anne babanın tek çocuğu S.E., muayene için önce Zeynep Kamil Hastanesi’ne, ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Adli Tıp Kurumu raporunda, “Kurulumuzca tespit edilen bulguların Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 27 Kasım 2008’de tespit edilen bulgularla uyumlu olduğu cihetle, bulguların fiili livata veya fiili livata girişimlerinin maddi delillerini teşkil ettiği” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

TECAVÜZÜ KABUL ETMEDİ

S.K., suçlamaları kabul etmedi. 6 ay önce bir yemekte tanıştığı S.E. ile o günden beri beraber olduklarını, o gece de ilişkiye girdiklerini ancak bunun anal yolla olmadığını söyledi. S.K., S.E.’nin kendisinden 1750 lira istediğini ve parası olmadığı için veremediğini söyledi. Sperm ve kan izleri sorulunca S.K., “Bulunan malzemeler ilişki sonrası menilerin silinmesiyle oluşan malzemelerdir. Kanlı bir malzeme olduğunu bilmiyorum” dedi. S.K., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI

Savcı Şenol Demir, 19 Kasım’da iddianamesini tamamladı. S.K. hakkında “Nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile dava açıldı. Hastane ve Adli Tıp Kurumu raporlarıyla, delillerin polis kriminal laboratuvarında yapılan inceleme sonuçlarının delil olarak yer aldığı iddianamede Cumhuriyet Savcısı Şenol Demir, “Şüphelinin atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamı incelendiğinde anlaşılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla dolu bir röportaj

S.E., Mayıs’ta İzmir’de “Adalet” çığlığını Hürriyet gazetesine de haykırmıştı. Söyleşi sık sık ağlama krizleri ve hıçkırıkları yüzünden yarım kalmıştı. 4 yıldır dava açmayan savcı Şenol Demir’i görevinin gereğini yerine getirmediğini ve mağduriyetine sebep olduğunu iddia ederek HSYK’ya şikâyet etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!