O bayraklara bizi kurtaran şehitler sarılmıştı

Güncelleme Tarihi:

O bayraklara bizi kurtaran şehitler sarılmıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2009 01:38

ŞEHİTLİK’teki Türk bayraklarının indirilmesiyle başlayan tartışma, Azerbaycan Parlamentosu’nda sert tartışmalara yol açtı

Haberin Devamı

Dünkü Milli Meclis oturumuna Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, “Yasa neyi gerektiyorsa öyle olacak” diye konuşunca, Azerbaycan’ın milli şairi, Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’nin Eş Başkanı ve milletvekili Sabir Rüstemhanlı, bu sözlere sert tepki gösterdi, “O bayraklar bizi özgürlüğümüze kavuşturmak için Anadolu’dan gelen Türk kardeşlerimizin cenazelerine sarıldı. Tamam, Bursa’da Azerbaycan Bayrağı’na karşı çirkin saldırıyı ben de kınıyorum. Ama unutmamalıyız ki, Bursa sokaklarına 30 bin Azeri bayrağı asılmıştı. Türkiye’nin bayrağı kendi bayrağımızdır ve hepimiz bu iki bayrağa sahip çıkmalıyız” dedi.

Ne çabuk unuttun Rus’u

Rüstemhanlı, diğer milletvekillerinden de destek gören konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Türkiye bölgenin tek lideri olmak için oynuyor. Bizde ise öyle hava var ki, sanki Karabağ’ı Türkiye Ermenilere verdi. Ne tez Rusya’nın Azerbaycan’a karşı yaptıklarını unuttunuz? Türkiye’nin şimdiki yönetimine karşı olabilirsiniz. Fakat bu Türkiye ve Türk düşmanlığına dönüşmemelidir. Azerbaycan ve Türkiye tek yürektir ve kimse bu iki devletin ve halkın arasına giremez.”

Haberin Devamı

Bayrak krizi çözülüyor

Azeri şairin bu hareketi üzerine Türkiye ile Azerbaycan arasında çıkan “bayrak krizi” çözülüyor…

Türk bayrakları, Azeri şair Sabir Rüstemhanlı  “O bayraklar bu topraklar için şehit düşenlerindir. Saygılı olalım” demesi üzerine başlayan hareket üzerine önce Diyanetin camisinde Türk bayrağı yükseldi.

Yetkililer kısa süre içerisinde şehitlikteki Türk bayraklarının da dalgalanacağını belirttiler.

Bu gelişmede Azerbaycan’da 'Vatan Şairi' diye bilinen Sabir Rüstemhanlı’nın çok büyük etkisi olduğu belirtiliyor.

Onu yakından tanıyanlar aynen şöyle diyor:

“O vatan şairidir. Tam 22 gün 22 gece Azadlık Meydan’ında özgürlük için konuşmuştur. Konuşmasının sonunda da 'Bu meydanın adı Azadlık olsun' demiştir. Bakü’deki meydanın adı böylece 'Azadlık' olmuştur. Bu nedenle onun Türk bayrağı için söyledikleri etkili olmuştur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!