Nusret Paşa’yla dava dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Nusret Paşa’yla dava dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 01:38

Balyoz davasında yaşanan tutuklamalara tepki için istifa eden eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner, Twitter’dan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ‘hakaret’ ettiği iddiası ile hakkında açılan dava kapsamında hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Adliyesi’nde görülen duruşmaya çok sayıda emekli subay destek için geldi. Duruşma çıkışı konuşan Nusret Güner, “Utanıyorum. Beni Türk milletinin karşısında sanık yaptılar. İstifa etmesi gerekenler; kumpası itiraf eden hükümet ve kumpası önleyemeyen, fark edemeyen Genelkurmay Başkanı’dır” dedi. Büyükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmada sözlerine, “Savunmamı Türk Milleti’ne yapıyorum” diyerek başlayan Güner, şunları söyledi:

BAŞKAN KUMPASA SESSİZ KALDI

“Genelkurmay Başkanı’nın, Deniz Kuvvetleri’nin seçkin personelini bizzat tasfiye eden kişi olduğunu hiç düşünmedim. Ama en azından Genelkurmay Başkanı’nın bir şekilde sessiz kaldığını gördüm. Bu dava Necdet Özel ile Nusret Güner arasındaki kişisel bir dava değildir. Bu dava, Deniz Kuvvetleri odaklı TSK ve dolayısıyla Türkiye’ye kurulan kumpasa karşı gelerek istifa eden ve zamanında sorumluları uyaran Donanma Komutanı ile Deniz Kuvvetleri’nin büyük güç kaybına uğramasıyla sonuçlanan kumpasa en azından ses çıkarmayarak veya olabilecekleri öngörmeyerek görevi ihmal suçu işleyen, ancak bunu örtmek için de Nusret Güner’i susturmaya çalışan Necdet Özel dahil TSK’nın harbe hazırlık sorumluluğundan sorumlu olan Genelkurmay başkanlarının arasındaki davadır. 1 Haziran 2014’teki Twitter mesajlarımdaki ifadeler bana aittir. Gerçekler ve inandığım doğrulardır. İfadelerimin; uyguladığı yaptırımlarla sürekli beni taciz eden ve ağır tahrik altında bırakarak onurumla oynayan ve esasen görevlerini ihmal/suiistimal ettiklerini değerlendirdiğim söz konusu komutanlara hiçbir saygı duymadığımın göstergesi olduğunu tekraren vurguluyorum.”

Emekli Oramiral Nusret Güner’i adliye çıkışında ise aralarında Balyoz davasında yargılanan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu ile emekli Tuğamiral Türker Ertürk’ün de bulunduğu çok sayıda subay ve eşleri alkışlarla karşıladı. Güner, adliye önünde grupla fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!