Nuriş’in çırağı da cinayet manyağı* oldu

Güncelleme Tarihi:

Nuriş’in çırağı da cinayet manyağı* oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 01:11

Karagümrük çetesi lideri Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin Uşak Cezaevi’nde birlikte isyan çıkardığı koğuş arkadaşları Yalçın Acar, 2003 yılında Bakırköy’de işlenen çifte cinayetle ilgili davada 15 yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Son sözü sorulan Acar “Kaybedecek bir şey yok. Zaten 9 cinayetten tutukluyum” cevabı verdi.

YALÇIN Acar 1999 yılında taksi gasp ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Uşak Cezaevi’nde Karagümrük Çetesi’nin lideri Nuriş lakaplı Nuri Ergin’le aynı koğuşa konuldu. Kısa zamanda Nuri Ergin’in en önemli adamlarından biri oldu. Uşak Cezaevi’nde 2000 yılında, 6 kişinin ölümü, 23 kişinin de yaralanmasıyla biten isyanda da ön saflardaydı. İsyan davasından 3 yıl hapis cezası aldı.

RAHŞAN AFFIYLA SEBEST

2003’te Rahşan Affı olarak bilinen afla salıverildi. Aynı yıl kardeşi Serkan Acar’la birlikte Bakırköy’de bir gece eğlencesinden dönerken yoldaki tinerciye sinirlendi. İddiaya göre iki kardeşin elinde silahla kovaladığı tinerci bir lokantaya sığındı. İki kardeş tinercinin peşinden lokantaya daldı. İçeriden peş peşe silah sesleri yükseldi. Lokantacı Murat Çakıllı ve müşteri Lokman Tatar’ı öldüren, taksici Mehmet Pekdemir’i de yaralayan Acar kardeşler kayıplara karıştı. 2004’te yakalanana kadar 9 cinayete isimleri karıştı.
Murat Çakıllı ve Lokman Tatar’ın öldürülmesiyle ilgili Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava geçen hafta karara bağlandı. Mahkeme heyeti, tetiği Serkan Acar’ın mı, yoksa Yalçın Acar’ın mı çektiğini belirlenemediğini belirterek sanıklardan olayı bir kez daha anlatmalarını istedi. Her iki kardeş tetiği diğerinin çektiğini iddia etti. Mahkeme heyeti Yalçın Acar’ı 15 yıl, Serkan Acar’ı ise 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

‘Annemin ölüsünü göreyim’

Yalçın Acar mahkemede, “9 ayrı cinayetten tutukluyum kaybedecek hiçbir şeyim yok. Annemin ölüsünü göreyim ki orada tek bir kurşun bile atmadım” dedi. Serkan Acar ise “Allah’ın laneti zalimin üzerine olsun” diye konuştu.

Cebinde kesik penisle dolaştı

Haberin Devamı

BABASI emekli bir polis memuru olan Yalçın Acar’ın suç karnesi bayağı geniş.  Acar’ın en çok ‘ses getiren’ eylemi, Temel Emeklioğlu’nun öldürülmesi oldu. Emeklioğlu’nun cinsel organını sevgilisine kestiren Yalçın Acar’ın, cebinde taşıdığı kesik penisi hasımlarına göstererek gözdağı verdiği iddia ediliyordu. Yalçın Acar’ın karnesinde yer alan suçlardan bazıları şöyle:
 1 Haziran 2003’te Bağcılar’da Vahap Buldur’un haraç için öldürülmesi,
 2003’te Bakırköy’de lokantacı Murat Çakıllı ve Lokman Tatar cinayeti,
 8 Aralık 2003’te Bakırköy’de Mehmet Volkan Ünsesli’nin öldürülmesi,
 17 Aralık 2003’te Şişli’de 4 ortaklı 1 trilyonluk arsayı şantaj ve tehditle kendi üzerlerine satışının yapılması,
 2004’te Büyükçekmece’de Temel Emeklioğlu’nun öldürülmesi,
 2004’te Bahçelievler’de kuyumcu Servet Kılıç’ın öldürülmesi.

Haberin Devamı

Yalçın Acar, Nuri Ergin’le Uşak Cezaevi’nde aynı koğuşta yattı. İşte o konforuyla ünlü koğuştan çilingir sofrası hatırası. Nuri Ergin şu an Edirne F Tipi Cezaevi’nde.

*Nuriş lakaplı Nuri Ergin, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaattin Çakıcı’ya “Onu mermi manyağı yaparım” demiş, bu söz hafızalara kazınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!