Nuri Alço, NARO için savcılığa başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Nuri Alço, NARO için savcılığa başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2002 02:01

Kendi adına ‘‘Nuri Alço Revival Organization’’ (NARO) adlı bir internet sitesi açılan ve adı duvarlara yazılan Nuri Alço, ne yapacağını şaşırmış durumda.

Siyasal ve toplumsal yapıya karşı gelmek için harekete geçen gençlerin kurtarıcı olarak kendisini görüp lider seçmesine bir anlam veremeyen Türk sinemasının ünlü oyuncusu Nuri Alço, savcılığa dilekçe yazarak bu gençlerin kim olduğunun araştırılmasını istedi.

‘‘Mekanımız sokaklar, silahımız boyalar, cephanemiz Nuri Alço’’ sloganıyla herekete geçen kimliği bilinmeyen bir grup genç, İstanbul'un tüm semtlerini ‘‘Nuri Alço’’ yazılarıyla süslüyor. Gençler ayrıca ‘‘www.naro.wakaf.net’’ adıyla bir internet sitesi de açarak amaçlarını, eylemlerini, niye sokaklarak ‘‘Nuri Alço’’ yazılarıyla süslediklerini anlattılar. Tüm bu olup biten karşısında ne yapacağını şaşıran ve yıllar sonra tüm basını peşinden koşturan ünlü aktör Nuri Alço, savcılığa dilekçe vererek gençlerin araştırılmasını istedi. Alço konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘Savcılığa başvurdum. Kimlerdir, ne yapmaya çalışıyorlar diye araştırılmasını istedim. Konumlarını, ne yapmak istediklerini bilmiyorum çünkü. Başımız ağrıyabilir.

Önceleri inanmadım, şaşırdım kaldım. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Sokaklarda bu tür yazıların görüldüğünü söylüyorlardı.

1980 yıllarında canlandırdığım kötü karekterlerle tanındığım için, bana ilgi duyduklarını tahmin ediyorum. Bu tür kişilere tek mesaj veren kişinin ben olduğumu düşünerek yazmaya başlamışlar. Sonuçta aktörüm, bana ne rol verilirse onu oynarım. Sokaklarda çok sevilen bir insanım, ama sevmeyen de var. Benimle tanıştıktan sonra ne olduğumu anlıyorlar. Karekterim, oynadığım rolden çok ayrı.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!