Nureddin Yıldız'ın kot pantolon tweeti olay oldu

Güncelleme Tarihi:

Nureddin Yıldızın kot pantolon tweeti olay oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 14:41

Daha önce 6 yaşındaki çocukla evlenilebileceğini söylediği iddia edilen ve tartışma yaratan Nureddin Yıldız'ın bugün attığı tweet olay oldu. Yıldız, 2013 yılındaki "Kot pantolon giymek caiz değil" açıklamasını Twitter'dan paylaşınca herkes bu sözleri yeni sandı ve tartışma başladı.

Haberin Devamı

Pantolon giymenin “kafir taklidi” olduğunu ilan eden Nureddin Yıldız, özellikle kot pantolon giymenin caiz olmadığını savundu. Hem Avrupa hem Türkiye’de artık “maalesef” kot pantolon/jeans denilen pantolonlar giyildiğini belirten Yıldız, “Bunu alimlerimiz/hocalarımız uygun görmemektedir kafiri taklit olduğundan dolayı. Bizler ve hoca/alimlerimiz ise kumaş pantolon giyinmekte, bir gruba göre ise bu da caiz değildir ve kafiri taklit grubuna girmektedir” dedi.

"KOT BİZE EN UZAK OLANI"

Pantolon bile giyilmemesi gerektiğini belirten Nureddin Yıldız şöyle devam etti: Esasen pantolon bize ait bir kıyafet değildir. Bu nedenle de, pantolon giymemeyi tercih etmemiz gerekir ama bunu kaldırabilecek bir durumumuz da yoktur maalesef. Bu nedenle bize en yakın olabilecek bir pantolon giymeyi tercih ederiz. Kot pantolon yakınlık/uzaklık açısından en uzakta durmaktadır. Zira onu batılılar bile kendilerine göre medeni toplantılarında giymemektedirler, Amerikan çobanlarının kıyafeti olarak bilinmektedir. Bu mantık da ne yapmamız gerektiğini bize gösteriyor olmalıdır.

Nureddin Yıldızın kot pantolon tweeti olay oldu
O sözler için karar

Haberin Devamı

YILDIZ NE DEMİŞTİ

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız 6 yaşındaki kız çocuklarına nikah kıyılabileceğini söylemişti. Yıldız'ın, "Evlilikle ilgili şeriatımız İslam'ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek, büluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikah da yapılabilir. Büyük-küçük nikahı da yapılabilir. Mesela 7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında erkek... Veya 7 yaşında bir erkek çocuğu, 25 yaşında bir kız ile nikahlanabilir. Nikahlanmalarında sakınca yoktur. Kuran'a iman eden bütün Müslümanlara göre evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikaha engel bir durum yoktur" sözleri büyük tepki çekmişti.

BAKMADAN GEÇME!