‘Nükleer santrala hayır’ dediler

Güncelleme Tarihi:

‘Nükleer santrala hayır’ dediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 00:00

Haberin Devamı

SİNOP Belediyesi ile Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği tarafından termik santralların insan sağlığı ve iklim değişikliğinde ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekmek için önceki akşam konser düzenlendi. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde Aylin Aslım, Birol Topaloğlu, Bülent Ortaçgil, Ezginin Günlüğü, Fuat Saka, Gökhan Birben, Grup Gündoğarken, Moğollar, Taner Öngür- Serap Yağız, Yeni Türkü ve Şevval Sam sahne aldı. “Hep bir ağızdan termik santrala hayır” konserinde izleyiciler, “Sinop’ta termik istemiyoruz”, “Santrallera hayır”, “Nükleer santral istemiyoruz” sloganları attı.
Kenan TÜRKSEVEN / DHA

Kekilli RTL’e karşı zafer kazandı
ALMANYA’da filmleriyle aday gösterildiği birçok büyük ödülü kazanan ünlü oyuncu Sibel Kekilli, geçmişte rol aldığı pornografik filmlerden görüntüler kullanılmasına yasak getirdi. Meşhur olmadan önce rol aldığı bu filmlerden parçalar gösteren Alman RTL Televizyonu’nu mahkemeye veren Kekilli davayı kazandı.
Tazminat istedi
Mahkemenin gerekçeli kararında, sekiz yıl aradan sonra söz konusu film fragmanlarının yinelenerek gösterilmesinin sanatçının kişilik haklarına aykırı olduğu vurgulandı. Diğer yandan Kekilli, RTL’den 15 bin Euro tazminat talebinde bulundu. RTL Televizyonu sanatçının başarı öyküsünün anlatıldığı bir programda söz konusu sahnelere yer vermişti.
Ali MERCİMEK / FRANKFURT

Haberin Devamı

Tiyatro sanatçısı Beklan Algan vefat etti
TİYATRO sanatçısı, oyuncu ve yönetmen Beklan Algan dün bir süredir lösemi tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde vefat etti. Algan için yarın saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenlenecek. 1933 yılında Erzurum’da doğan Beklan Algan, Robert Kolej’i bitirdikten sonra Ayla Algan ile evlendi ve maden mühendisliği eğitimi için gittiği Amerika’da eşiyle birlikte tiyatro eğitimi aldı. Amerika’da birçok oyunda profesyonel olarak oynadı. Türkiye’ye dönünce 1961 yılında Şehir Tiyatroları’na girdi. 1964 yılında “Karanlıkta Uyananlar” adlı film ile sinemada da yer aldı. “İstanbul Macerası”, “Karanfilli Kadın”, “Kız Kulesi Âşıkları”’ gibi filmlerde rol aldı.
1966’da Muhsin Ertuğrul’un kurumdan istifası üzerine onunla birlikte Şehir Tiyatroları’ndan ayrıldı. 1970 yılında Bakırköy Halkevleri Deneme Sahnesi’ni kurdu. Bir süre sonra sonra Şehir Tiyatroları’na tekrar girerek yönetmenlik yaptı; Tepebaşı Deneme Sahnesi’ni kurulmasına katkıda bulundu. 1984 yılında kimi meslektaşlarıyla BİLSAK Tiyatro Atölyesi’ni, 1988 yılında ise Ayla Algan, Erol Keskin, Haluk Şevket Ataseven ile birlikte Tiyatro Araştırma Laboratuvarı’nı (TAL) kurdu. Pek çok sanatçı yetiştiren Algan 77 yaşındaydı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!