NPD'ye karşı mücadele etti ödülü kazandı

Güncelleme Tarihi:

NPDye karşı mücadele etti ödülü kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 13:20

Almanya'da her yıl medeni cesaret gösterenlere verilen Gustov Heinemann Ödülü'nü 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Patrick Dahlemann kazandı.

Haberin Devamı

Dahlemann ödüle aşırı sağcı Alman Milliyetçi Demokrat Parti'nin (NPD), sığınmacı politikalarına karşı düzenlediği bir mitingde kürsüye çıkıp, üyelerinin önünde NPD'yi eleştirip bu konuşmayı da sosyal medyada paylaştığı için layık görüldü. Ödül için yaklaşık 500 aday yarıştı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Merkezi'nde yapılan törenle ödülü Dahlemann'a SPD Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile Federal Aile, Gençlik ve Yaşlılardan Sorumlu Bakan Manuela Schwesig birlikte verdi.

Törene adına ödül verilen SPD'li ilk Başbakanı Heinemann'ın torunu ve eski Cumhurbaşkanı Johannes Rau'nun eşi Christina Rau'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gabriel burada yaptığı konuşmada, Gustav Heinemann ödülünün demokrasinin güçlendirirken, insanları da demokrasiye katkı sunmak için teşvik ettiğini söyledi. Gabriel, ırkçılığı lanetlediği konuşmasında “Demokrasi iyi demokratlara ihtiyaç duyuyor. Patrick Dahlemann da bunlardan biri” dedi.

Ödülün sahibi 25 yaşındaki Dahlemann ise konuşmak için kürsüye çıktığında duygulu anlar yaşadı. Gözleri yaşaran Dahlemann “SPD Genel Merkezi'nde konuşma yapmak benim için çok önemli. Bu yüzden çok heyecanlı ve duyguluyum. Her platformda Nazilere karşı mücadele etmek gerekir. Onlara alan bırakmamalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!