Norveç’teki gibi katliam yapacağım

Güncelleme Tarihi:

Norveç’teki gibi katliam yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

Topkapı Sarayı’nın girişinde 3 kişiyi yaraladıktan sonra öldürülen Libyalı saldırganın, Norveç’teki gibi bir katliam planladığı ortaya çıktı. Saldırıda yaralanan nöbetçi asker Şerafettin Eray Topçu, “Saldırgan, ‘Burada Norveç’teki gibi katliam yapacağım’ diye bağırdı” dedi.

Haberin Devamı

TOPKAPI Sarayı’nda 3 kişiyi yaraladıktan sonra öldürülen Libyalı Samir Salem Ali El Nadhwri’nin Norveç’teki Anders Behring Breivik katliamının bir benzerini yapmayı planladığı ortaya çıktı. Saldırıda yaralanan kapıdaki nöbetçi asker Şerafettin Eray Topçu (23), “Saldırgan beni yaraladıktan sonra İngilizce olarak, ‘Burada Norveç’teki gibi katliam yapacağım’ diye bağırdı” dedi. Aşırı sağcı Anders Behring Breivik, Utoya Adası’nda 22 Temmuz’da, 77 kişiyi katletmişti.

Taksi ile gelmiş

Öte yandan saldırganın, Taksim’den Sultanahmet’e taksiyle geldiği belirlendi. Tespitlere göre Beyoğlu Talimhane’de kaldığı otelden çarşamba günü 09.00 sıralarında çıkan El Nadhwri, Cumhuriyet Caddesi üzerine geldiğinde taksilere doğru yöneldi. Taksi şoförü Mehmet Uzun, El Nadhwri’ye, İngilizce “Nereye gideceksin?” diye sorduğunda, “Sultanahmet, Topkapı Saray” cevabını aldı. El Nadhwri, daha sonra Arapça Uzun’a, “Kaç para tutar” diye sorduğunda, “24-25 lira” cevabını aldı. Bunun üzerine Libyalı El Nadhwri, “Vallahi 20 liram var” dedi ve taksiye bindi. El Nadhwri, tüfeğin bulunduğu kutuyu, sırt çantasını ve bir poşeti arka koltuğa bırakarak, şoförün yanına oturdu. Taksi 09.15’de Sultanahmet’e doğru hareket etti.

Libya bayrağını sordu

Mehmet Uzun, saldırganla arasında geçen diyalogu şöyle anlattı: “Taksiye bindiğinde hafif tedirgin gibiydi. Arapça konuştuk. Libyalı olduğunu söyledi. Taksinin ön konsolunda çeşitli ülkelerin bayrakları vardır. Bana orayı göstererek, ‘Neden Libya’nın bayrağı yok. Neden Müslüman ülke bayrağı yok’ diye sordu. Ben de Müslüman ülkelerin de bayrağı olduğunu söyleyerek, İran, Azerbaycan ve Özbekistan bayraklarını gösterdim. Sultanahmet’e girdiğimizde sürekli tuvalet sordu. Akbıyık Caddesi’nde indirdim. İnerken elimi sıkıca tuttu. ‘Hakkını helal et’ dedi.”

Haberin Devamı

DEHŞET SAÇAN SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ / WEB TV

Askerler durdurdu

SARAY içindeki jandarmanın, saldırganı farklı noktalardan ateş altına aldıkları görüntüler ortaya çıktı. Topkapı Sarayı içindeki bir turistin cep telefonuyla çektiği görüntülerde, Topkapı Sarayı Karakolu’ndaki jandarma komutanı ve erlerin açtıkları ateşle El Nadhwri’yi giriş kapısında tuttukları görülüyor. Saldırı sırasında Karakol Komutanı Astsubay Levent Torğut’un askerlere eğitim verdiği ortaya çıkarken, dış bahçede 300’e yakın turistin bulunduğu belirtildi.

Turistlere tüfek satışı yasaklandı

SALDIRININ ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, turistlerin av malzemesi bayilerinden yivsiz tüfek satın almalarını yasakladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, turistik amaçlı Türkiye’ye gelen yabancılara tüfek satışının, yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar yasaklandığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!