Norveç katliamının yıl dönümünde gözyaşı var

Güncelleme Tarihi:

Norveç katliamının yıl dönümünde gözyaşı var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 14:05

Norveç'in başkenti Oslo'da geçtiğimiz yıl 22 Temmuz tarihinde Anders Behring Breivik tarafından gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenler, bugün başkent Oslo ve çeşitli şehirlerde düzenlenen törenlerle anılıyor.

Haberin Devamı

Aralarında 16 yaşındaki Türkiye kökenli Gizem Doğan'ın da bulunduğu 77 kişinin yakınları ulusal destek grubunun organizasyonunda saat 08.00'de katliamın gerçekleştiği Utoya adasına çıkarak yakınlarını andı.

Katliamda hayatını kaybeden 69 kişinin yakınları, gözyaşları ve hüzün içinde ziyaret ettikleri adada çocuklarının ve yakınlarının öldürüldüğü yerlere çiçekler bıraktı, mumlar yaktı.

KRALİYET AİLESİ ANMA TÖRENİNDE

PRENSES GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI / FOTO GALERİ

Saat 09.30'da 22 Temmuz 2011'de bombalı saldırıya uğrayan hükümet binalarının bulunduğu alana çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu.

Saat 11.00'de Oslo Katedrali'nde düzenlenin törende Kral Haral, Kraliçe Sonya, Prenses Martha Louise, Başbakan Jens Stoltenberg, Veliaht Prens Haakon ve eşi Prenses Mette Marit, Dışişleri Bakanı Jones Gahr Store, İşçi Partisi Gençlik Teşkilatı Genel Sekreteri Tonje Brenna, Hole Kilisesi'nde düzenlenen dini törene katıldılar.

Haberin Devamı

Başbakan Stoltenberg terörün Norveç'i değiştiremediğini vurgulayarak, "Saldırgan kaybetti, halk kazandı" dedi.

Norveç katliamının yıl dönümünde gözyaşı var
Prenses Mette Marit gözyaşlarına hakim olamayınca Kral Harald tarafIndan tesilli edildi

"HER ŞEYE RAĞMEN GÜÇLÜYÜZ"

Sosyal Demokrat Parti Gençlik Teşkilatı'nın Utoya adasındaki anma etkinliği saat 12.00'de başladı.

Gençlik Teşkilatı Başkanı Eskil Pedersen, 22 Temmuz'un gerek parti teşkilatı gerekse tüm Norveç halkı için unutulmayacak bir tarih olduğunu belirterek, "Bugün adada hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anarken, yakınlarının değişik arzu ve isteklerini yerine getirmeye çalışacağız. Gençlik Teşkilatımız, hayatını kaybedenlerin yakınlarının sevdiklerini anabilmeleri için her türlü hazırlığı yaptı. En büyük arzumuz, katliamın yıl dönümünde biraraya gelerek her şeye rağmen ne kadar güçlü olduğumuzu gösterebilmek" dedi.

"HIRİSTİYAN TERÖRİST DİYEMEM"

Utoya adasındaki katliamda 16 yaşındaki kızı Gizem Doğan'ı kaybeden baba Abdulkadir Doğan ise Müslümümanları terörist olarak suçlayanlara tepki göstererek, "Ben örneğin Brevik'in bir Hıristiyan terörist olduğunu söylemem. Hiçbir zaman insanlar hakkında din ve inançları hakkında konuşmadım. 24 Ağustos'ta verilecek kararda Brevik'in hak ettiği cezayı alacağına, adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Bugün bizim için hüzün dolu bir gün" dedi.

Haberin Devamı

Bugünkü anma törenleri, saat 18.00'de Utoya adasına çelenk konulması ve Oslo belediye meydanında düzenlenen anma konseri ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!