Nöbette şehit olan onbaşı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Nöbette şehit olan onbaşı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 14:10

HAKKÂRİ’nin Çukurca İlçesi’nde cuma günü nöbet tutarken üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Murat Asar, memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde toprağa verildi. Cemevinnde yapılan törenden sonra Vali Niyazi Tanılır ve 72'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, babası 60 yaşındaki Hasan Asar'ın koluna girerek bir an yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Ardahan'daki 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, geçici görevle Çukurca'ya gönderilen Onbaşı Asar, gece nöbet tutarken üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Şehidin cenazesi, haberiyle yasa bürünen memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ndeki Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Cemevi’ne getirildi. Şehidin cenazesi, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı tören ardından Hocazade Mezarlığı'na götürüldü. Burada konuşan Yüzbaşı Barış Kayataş, “Askerimizin, evladımızın şehitlik mertebesine erdiğini görüyoruz. Bu büyük bir mutluluk, şereftir. Kaybetmemizin acısı, şehit olmasının sevinciyle ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Asar Ailesi'nin 3 kızdan sonra dünyaya gelen tek erkek evladı olan Murat Asar'ın babası Hasan Asar, tören sırasında sinir krizi geçirdi. Vali Tanılır ile Tuğgeneral Ocak, baba Asar'ın koluna girerek, ona destek oldu. Anne 58 yaşındaki Döndü de fenalaşarak baygınlık geçirdi, kız kardeşleri Sultan, Hacer ve Gülay güçlükle ayakta durabildi.

Haberin Devamı

Konuşma ve yapılan saygı atışının ardından şehit Onbaşı Murat Asar'ın cenazesi toprağa verildi. Törenin ardından Murat Asar’ın tabutundaki Türk bayrağı ile fotoğrafı Tuğgeneral izzet Ocak tarafından baba Hasan Asar’a teslim edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!