İkinci dönem ara tatil ne zaman başlıyor? Nisan ara tatili kaç gün? MEB duyurdu!

Güncelleme Tarihi:

İkinci dönem ara tatil ne zaman başlıyor Nisan ara tatili kaç gün MEB duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 20:33

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan ara tatil takvimi son günlerde araştırılmaya başlandı. Sömestr tatilini geride bırakan milyonlarca öğrenci, nisan ayında yapılacak ikinci ara tatilin kaç gün süreceğini sorguluyor. Öğrencilerin yanı sıra tatil planı yapan veliler de ara tatilin ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyor. Peki, nisan ara tatili kaç gün? İkinci dönem ara tatil ne zaman başlıyor? İşte, 2019 2020 eğitim öğretim dönemi ara tatil başlangıç tarihi.

Haberin Devamı

3 Şubat'ta ikinci döneme başlayan 18 milyon öğrenci, ikinci ara tatil dönemini beklemeye başladı. İlk ara tatillerini kasım ayında yapan öğrenciler, 2. dönemin ara tatiline nisan ayında girecek. Daha sonra ise haziran ayında karneler alınacak. Peki, ikinci ara tatille beraber okullar ne zaman kapanacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

SINAV TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020'de gerçekleştirilecek.

İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran 2020'de yapılacak. Başvuruları 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak sınavın sonuçları, 23 Temmuz'da açıklanacak.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 bursluluk sınavı başvuru işlemlerinin 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığını açıkladı. 25 Nisan'da gerçekleşecek olan söz konusu sınavda başvurular için okul yönetimine danışılması gerekecek. E okul bursluluk sınavı başvuru ekranı üzerinden, İOKBS başvuru şartlarını karşılayan öğrenciler başvurularını tamamlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!