Nilgün Gedikoğlu:Refüj yolu daraltıyor

Güncelleme Tarihi:

Nilgün Gedikoğlu:Refüj yolu daraltıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'den faks gönderen bir okurumuz, trafiğin çok yoğun olduğu bir noktadak uygulamanan yarattığı sakıncalara değiniyor. Yayla'dan Basın Sitesi yönünde, Deli Hüseyin Paşa Caddesi ve devamın olyan Ferit Selim paşa Caddesi2nde trafiğin her zaman zor işlediğini belirten okurumuz, bu yolun ortasına, neredeyse iki şeritlik yer işgal edilerek refüj yapılmakta olduğunu söylüyor ve zaten trafiğin sorunlu olduğu bu yolda sözkonusu daralmanın trafiği iyice zorlaştıracağını ifade ediyor.

Karakolumuzu geri istiyoruz

t ALTUNİZADE

Altunizade, Okul çıkmazı sokak'tan bir e-mail aldık. Çalışan bir kadın okurumuz, son zamanlarda semtlerinde artan hırsızlık olayları ile ilgili olarak endişelerini dile getirmiş. Çalışan bir anne olduğu için gündüzleri küçük çocuğu il ilglenen bir bakıcısı varmış. Geçenlerde kapıcının, hırsızlık olaylarının artması üzerine önlem olarak gündzleri balkon kapılarının kapalı tutulması önerisinde bulunması üzerine okurumuz faks mesajını kaleme almış. Şöyle diyor: ‘‘Sokağımıza yürüyerek 2-3 dakika uzaklıkta bulunan kaakol, bir kaç ay önce Kısıklı'ya taşndı. Hırsızlık olayları daha da arttıb. Bizim semtte (Erzurum Sitesi olarak bilinir) tüm sokaklar çıkmazdır. Sadece bir yol semte girişi sağlar, ancak aynı yoldan geri gidebilirsiniz. Yani bu çıkmaz sokaklarda oturanlar ve çalışanlar hariç, kimse girmediğinden sokaklarımız, özellikle akşamları ıssızdır. Ayrıca bu bölge gayet güzel ağaçlarla çevrilmiş durumda.

Huzurlu oturmak için ideal diye düşünürken, karakol taşındıktan sonra, özellikle hava karardıktan sonra evimize girmeye korkar hale geldik. Çünkü sokaklar hem ıssız, hem de saklanmaya müsait.

Karakolumuzu geri istiyoruz.’’

Üç yıldır kötü koku

t KARTAL

Kartal Soğanlık'dan e-mail gönderen bir okurumuz, üç yıldır oturdukları semtlerinde kötü kokudan yakınıyor. Soğanlık caddesi'nin stad ile sabit pazar arasındaki kısmın çok kötü koktuğunu, insanın burnunu tıkamadan o bölgeden geçemediğini belirten okurumuz, aynı zamanda kokunun olduğu bölümde yolun hep ıslak ve çamurlu olduğunu ifade ediyor.

Kanalizasyon sorunu var

t KÜÇÜKÇEKMECE

Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Turgut Reis Caddesi sakinleri adına e-mail gönderen bir okurumuz, caddelerindeki kanalizasyon sorununu dile getirmiş.

Caddedeki kanalizasyon sisteminin yetersiz oluşu nedeniyle tüm apartmanlarda sorun yaşandığını belirten okurumuz, boruların yaklaşık 22 yıl önce döşendiğini ve artık yetersiz hale geldiğini söylüyor. Şöyle devam ediyor: ‘‘Yaklaşık ayda bir mutlaka belediyenin borulara müdahale etmesi gerekiyor. Biz, mahalle sakinleri olarak bu sorunun geçici değil, kökten ve kesin olarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.’’

Yönetenlerin dikkatine...

Yasadışı büfe

t MASLAK

Maslak'tan bir faks aldık. Faks mesajını kaleme alan okurumz, şöyle diyor:

‘‘Maslak Meydan Sokak, No.28'de bulunan Beybi Giz Plaza'nın bahçe duvarına, binanın yol yapımı için belediyeye terk ettiği alanda, 29.09.1999 trihinde gayrıkanuni bir büfe kondurulmuştur.’’ okurumuz, yetkililere yapılan tüm şikayetlerin sonuçsuz kaldığını söyleyerek şöyle devam ediyor: ‘‘Yapılan tüm şikayetlerin sonuçsuz kalmasının verdiği cesaretle, büfe sahipleri bu kez havaların ısınmasından sonra sözkonusu mekanın etrafını masa ve iskemlelerle donatarak bölgeyi salaş bir 1yeme içme yeri’’ne dönüştürdüler.

İstanbul'un finans ve ticaret merkezi haline gelen Maslak'ta bu denli yakışıksız bir davranışın önlenememesi bizleri ve çevredeki diğer iş merkezlerini çaresiz bıraktı. Plaza yönetimi tarafından çevrenin güzelliğine katkıda bulunmak üzere yeşillendirilmiş olan bölgenin garıkanuni olarak kondurulmuş bir büfe-lokanta tarafından çirkinleştirilmesininin önün geçilmesini istiyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!