Nil Demirkazık Şeyh Said'i anma töreninde

Güncelleme Tarihi:

Nil Demirkazık Şeyh Saidi anma töreninde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2005 02:03

Kürd-Der yanlısı bir grup, Diyarbakır Ulu Cami önünde, devlete isyandan yandaşlarıyla birlikte idam edilen Şeyh Said için anma töreni düzenledi. Ellerinde Şeyh Said ve yandaşlarının fotoğraflarını taşıyan grup, ‘Şehitler ölmez’ diye Kürtçe sloganlar attı.

AŞİRETİ ile birlikte 1925 yılında devlete baş kaldıran, isyan bastırılıp yakalandıktan sonra İstiklál Mahkemeleri tarafından Diyarbakır’da idam edilen Şeyh Said ve yandaşları Kürd-Der tarafından Kürtçe sloganlarla anıldı.

Kürd-Der, 1925 yılındaki isyan bastırıldıktan sonra 47 yandaşıyla birlikte Diyarbakır’da idam edilen Şeyh Said ve arkadaşları için Ulu camii önünde anma töreni düzenledi. Ellerinde Şeyh Said ve yandaşlarının fotoğrafları bulunan yaklaşık 50 kişilik grup Kürtçe, ‘Şehit Namırın’ (Şehitler ölmez) diye slogan attı. Şeyh Said’i anma törenine katılan Nil Demirkazık da grubun içinde ‘Zafer işareti’ yaptı.

Anma töreni nedeniyle konuşma yapan Kürd-Der Başkanı İbrahim Güçlü, İstiklal Mahkemesi kararlarının hukuki olmadığını öne sürdü, Mustafa Kemel Atatürk’e de dil uzattı.

SAİD’İN DEMİRKAZIK’I

Anma törenine katılan Nil Demirkazık ise bir Türk olarak Şeyh Said’in anma törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Bütün halkların kardeş olduğuna inanıyorum. Kürt’ü Türk’ten kimse ayıramaz. Kürtler bu vatan için canını verdi. Ben bir Türk olarak Şeyh Said Efendi’nin anma törenine katılmaktan mutluluk duyuyorum’ dedi. Anma törenine katılanlar sessizce dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!