Nikah memurlarının yaz mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Nikah memurlarının yaz mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2002 11:12

İstanbul'da yaz aylarında evlenenlerin oranı, kışa göre ortalama yüzde 70 arttı. Kadıköy Evlendirme Dairesi Şefi Necati Us, kış aylarına göre evlenenlerin oranının yüzde 70 civarında arttığını belirterek, "Evlenme zamanı mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır. Temmuz ve ağustos ise en çok tercih edilen aydır. Hafta içi 90-100, hafta sonu ortalama 120 çiftin nikahını kıyıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Okullar açılınca evlenenlerin sayısında düşme olacağını belirten Us, "İnsanlar yaz aylarında evlenip hem tatili, hem de balayını aynı anda aradan çıkarıyor" diye konuştu.

 Dairede 3 nikah memurunun görev yaptığını söyleyen Us, hafta içi saat 09.00'dan 17.00'ye, hafta sonu da saat 10.30'dan 22.00'ye kadar nikah kıydıklarını bildirdi.

Sarıyer Evlendirme Dairesi Şefi Filiz Coşkun da, Mayıs'ta  başlayan yoğunluğun Eylül ayı sonuna kadar süreceğini vurgulayarak, hafta içi 40, hafta sonu ise 30 çifti evlendirdiklerini söyledi.  

Beyoğlu Evlendirme Dairesi Şefi Eyüp Yeter de, kış aylarına oranla yaşanan yüzde 60-70'lik artışı karşılamak için çok çalıştıklarını ifade ederek, hafta içi ortalama 50, hafta sonu ise 40 çifti evlendirdiklerini anlattı.  

Şişli Evlendirme Dairesi Şefi Arif Aktaş da, evlilik için en yoğunzaman olduğunu belirterek, tek başına nikahlara yetişmeye çalıştığını,hafta içi 40, hafta sonu ise en az 60 çiftin nikahını kıydığını söyledi.

Üsküdar Evlendirme Dairesi Şefi Ahmet Bilgin de, "Belediye başkanımızın nikah kıymaya vakti olmadığı için Üsküdar'da evlenmek isteyen herkesin nikahını ben kıyıyorum" diyerek, hafta içi ve sonu ortalama 50'şer nikah kıydığını söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!