Nihat Kazanhan'ın ölümünde vuranı söyleyen polis serbest

Güncelleme Tarihi:

Nihat Kazanhanın ölümünde vuranı söyleyen polis serbest
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:40

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Özel Harekât Polisi H.V., olayı Mehmet Nurbaki Göçmez adlı polisin gerçekleştirdiğini anlatınca tahliye oldu.

Haberin Devamı

14 Ocak günü Nihat Kazanhan’ın arkadaşlarıyla oynarken başından vurularak öldürülmesiyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesinde Kazanhan’ın öldürülmesinden polisler sorumlu tutulunca, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi’nde görevli polis memuru H.V. şüpheli olarak gözaltına alındı. Olay günü geçici görevli Cizre’ye gelen ekipte bulunan H.V. daha sonra ‘kasten çocuk öldürmek’ suçundan tutuklandı. Olaydan bir hafta sonra tutuklanıp güvenlik gerekçesiyle Malatya Cezaevi’ne gönderilen H.V. daha sonra olayla ilgili iddiaları anlatınca tahliye edildi. H.V.’nin ifadesinde Nihat Kazanhan’a ateş ederek öldürdüğünü öne sürdüğü Özel Harekât Polisi Mehmet Nurbaki Göçmez ise Ankara’da tutuklandı.

Haberin Devamı

Atma atma... Ne yaptın sen

Cizre Cumhuriyet Savcısı ve Sulh Ceza Mahkemesi’ne ifade veren H.V. şunları söyledi: “Olay günü arkadaşlarım U. İ., O. Ç. ve Mehmet Nurbaki Göçmez ile birlikte kobra isimli araçta görevliydik. Bana zimmetlenen pompalı av tüfeğini ve 25 adet bu tüfeğe ait 12 kalibrelik av fişeğini yanıma aldım. Ayrıca yanımızda altında 37-38 milimetrelik gaz atmaya yarayan silah vardı. Unsur amirimiz U. İ. bana ve Mehmet Nurbaki Göçmez’e olay sırasında çocukların bulunduğu tarafa aşırtmalı gaz atmamızı söyledi. Göçmez, çocukların üzerine aşırtmalı bir gaz attı, sonra av tüfeğini aldı ve çocuklardan tarafa hedef gözetmeksizin 3-4 el ateş etti. Bir çocuk yere düştü. Çocuğun vurulduğunu ve Göçmez'in ateş ettiğini, ben ile birlikte U. İ. de net şekilde gördü. O. Ç. ise kameradan çocuğun net bir şekilde düştüğünü gördü. Çocuğun yere düştüğünü gören U. İ. aracın sol tarafından Mehmet Nurbaki Göçmez'e hitaben 'Atma atma... Ne yaptın sen' dedi. Daha sonra çocuğun düştüğü yere 2 kişi geldi. Birisi çocuğu kucağına alıp gitti. O sırada Göçmez, elindeki silahı araca bıraktı ve biz de karakola geri döndük. Ancak Göçmez'in karakola nasıl döndüğünü görmedim. Karakola döndükten sonra unsur amirimiz bizden sorumlu kişi ile görüştü. Bu görüşmeden sonra Mehmet Nurbaki Göçmez başına bir kar maskesi taktı ve ateş ettiği noktaya gitti. Buradan attığımız gaz kapsülleri ile kendisinin pompalı tüfek ile attığı boş fişekleri toplayıp getirdi ve karakolun içine bir yere gömdü. Biz bu dosyada kimsenin tutuklanmayacağını düşünüyorduk. Yapmadığım bir suç için cezaevindeydim. Bu nedenle ifademi değiştirdim ve tüm yönleriyle olayı size anlattım. Kesinlikle Nihat Kazanhan'ı ben öldürmedim. Nihat Kazanhan'ın ölümünden sorumlu kişi Mehmet Nurbaki Göçmez’dir. Olayı ilk günden beri bilip söylemediğim için pişmanım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!