Niğde polisi maganda avında

Güncelleme Tarihi:

Niğde polisi maganda avında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 17:04

Niğde’de, polis, magandaların neden olduğu ölümlerin önüne geçmek için davetli gibi düğün törenlerine katılacak. Maganda avına çıkan polis, sokak aralarında ve caddelerde yolu da kapatarak düğün töreni düzenleyenler hakkında işlem yapacak.

Kentteki bir sünnet ve bir evlilik düğününe temsili olarak gidip, bu uygulama konusunda davetlilere bilgi veren Niğde Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Çavdar, insanların mutlu günlerine gölge düşüren kişiler için düğünlerde sivil polis görevlendirdiklerini açıkladı. Sivil polislerin davetli gibi düğün törenine katılıp yaşanan olayları takip edeceğini anlatan Çavdar, “Niğde’de hafta sonları ortalama 30 düğün merasimi yapılıyor. Görevli sivil ekiplerimiz gittikleri düğünlerdeki yaşanan olumsuzlukları gerek telsizle, gerekse 155 Polis İmdat hattıyla bize bildiriyorlar. Bizler de gelişmelere göre tedbir alıyoruz. Her düğünde görevlimiz olduğu için silah sıkanların tespiti daha kolay yapılabiliyor ve gerekli yasal işlem daha hızlı başlatılıyor” dedi.

VATANDAŞ DA YARDIM ETSİN

Türkiye’de düğünlerde silah sıkma alışkanlığı yüzünden ölümlere varan olaylar yaşandığını belirten Çavdar, bunu önlemek için vatandaşların da kendilerine yardım etmesini istedi. Vatandaşlara, patlayıcı madde atan ve ateşli silah sıkanları kendilerine şikayet etme çağrısı yapan Çavdar, ayrıca sokak ve caddelerde izinsiz düğün yapanlara ceza uygulamasına başlayacaklarını kaydetti.

ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA

Oğlunun sünnet düğününe katılan Raşit Çavdar’a teşekkür eden Akın Meşe, uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi. Dünyaevine giren Pınar ve Hüseyin Güneş çifti de, Çavdar’ın açıklaması sonrası bu uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtip, "Yerinde bir uygulama. Düğünlerde silah sıkmak insanların sonunu da getiriyor, mutlu bir ortam bir anda yasa bürünüyor. Polislerin güvenliğimizi sağlamasından dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!