Nevruz ateşine F-16 sortisi

Güncelleme Tarihi:

Nevruz ateşine F-16 sortisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2008 00:00

Nevruz kutlamaları, Türkiye’nin dört yanında olaysız kutlandı. Kutlamalarda en büyük ’heyecan’, Diyarbakır’da yaşandı. DTP’nin düzenlediği kutlamalarda teröristbaşının posterleri açılıp PKK lehine sloganlar atılınca, yakındaki üsten kalkan 4 adet F-16, alan üzerinde defalarca alçaktan uçtu. Göstericiler, F-16’lara sloganlarla karşılık verdi.

Haberin Devamı

İŞTE NEVRUZ KUTLAMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

APO POSTERLERİNE TÜRK BAYRAKLI CEVAP - FOTO GALERİ

BAHARIN habercisi Nevruz kutlamaları olaysız geçti. Ülke genelinde üniversitelerde ateşler yakıldı, halaylarlar çekildi. Güneydoğu’da ise terör örgütü yandaşları nevruzu propanda aracı olarak kullandılar. DTP’nin "Edi Bese- Artık Yeter" sloganıyla Diyarbakır’da düzenlediği Nevruz Kutlamaları’na, terör örgütü PKK’nın başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ile miting alanı üzerinde alçaktan uçan Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16’ları damgasını vurdu.

ÖCALAN ’SESLENDİ’

DTP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Hamravatevleri Mevkii’ndeki Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Nevruz Kutlamaları’nın başlamasından kısa süre sonra, alana iki kilometre mesafedeki üsten F-16’lar havalanmaya başladı. Dört F-16, alan üzerine onlarca kez sorti yaptıktan sonra, dörtlü tören uçuşuyla üslerine döndü. Bu sortilere, Öcalan’a destek sloganlarıyla karşılık verildi. Alanda çok sayıda Öcalan posteri ile PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin bayrakları açıldı. Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı son görüşmeye ait notların okunduğu kutlamada, teröristbaşının ın sesinden eski bir Nevruz mesajı da alanda yayınlandı.

ZANA YİNE GERDİ

AKP ve Başbakan Erdoğan aleyhine sloganların atılan kutlamalara, DEP Eski Milletvekilleri Leyla Zana, Selim Sadak ile DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak yöresel kıyafetler giyerek katıldı. Zana, alandakilere, "Dağdaki insanlarımız inmeden, zindanlarda tutuklu insanlarımız özgürleşmeden, çözüm olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın" dedi. Kalabalığın, ’Biji serok Apo’ sloganları atması üzerine Zana, "Ben inanıyorum. Bu irade 2010’da onu aranıza getirecektir. Kürdistan’ın her yerinde bu irade her alanda dile getirildi" dedi.

’W’YE POLİS AYARI

Mersin’de de, DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, mitingde, PKK’lı teröristleri kastdederek, "Gençler umudumuz. Onlara terörist diyemiyoruz" dedi. Burada da Öcalan posterleri ve sözde Kürdistan haritası açılırken, DTP’li görevlilerin peşmerge kıyafetleri dikkat çekti. Sahne üzerindeki ’Newroz 2008’ pankartına ise polis ayarı geldi. ’w’ harfi, DTP afişi ile kapatıldı.

/images/100/0x0/55eabb2bf018fbb8f893178d


Toprak kazıldı Öcalan çıktı

SİİRT’te DTP’nin düzenlediği kutlamalar öncesi, Eruh yolundaki nevruz alanında ihbar üzerine arama yapıldı. Dedektörlerin de kullanıldığı arama sonucu, toprağa gömülü dev bir Öcalan posteri ile PKK flamaları bulundu.

Eylem yok, futbol var

TÜRKİYE’nin diğer illerinde de, kimi gergin, kimi neşeli ama tatsız bir olay yaşanmadan geçen nevruz kutlamalarında yaşanan diğer ilginç olaylar, özetle şöyle:
/images/100/0x0/55eabb2bf018fbb8f893178f


VAN: Bin polisin önlem aldığı kutlama alanına, kimse gelmedi. Bunun üzerine polisler, futbol oynayarak vakit geçirdi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin maçı, ilgiyle izlenirken, vatandaşlar soğukta üşüyen ’seyirci’ polislere semaverlerle çay servisi yaptı.

HAKKARİ: Çukurca İlçesi’nde iki ayrı nevruz kutlaması düzenlendi. Kaymakamlık önünde nevruz Türk bayrakları, 500 metre ilerindeki DTP etkinlikleriyse terör örgütü ve Öcalan lehine sloganlarıyla kutlandı.

MİDYAT: DTP’nin Viranşehir, Midyat’ta düzenlediği etkinliklerde çıkan olaylarda 2 polis memuru hafif yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

GAZİANTEP:
DTP’nin düzenlediği, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen nevruz kutlamalarına yasa dışı pankart ve dövizle girmek isteyen 7 kişi gözaltına alındı. Konuşmalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi kara harekátı eleştirildi, "Kenetlenmiş, inanmış bir halkı, topla tüfekle yıldıramazsınız" denildi.

ADANA:
Sessizliğin hakim olduğu sokaklarda toplanan çocuklar, eylem yapmak yerine polislerle sohbet etti. Kimileri ellerinde kalkanlarıyla köşe başında bekleyen polislerle konuşup şakalaşırken, bazıları da daha önce taşladıkları panzeri yakından görmek istedi.

İSTANBUL: Resmi kutlamalarda, yağmur nedeniyle nevruz ateşi yakılamadı. İstanbul Lisesi Asım Kocabıyık Konferans Salonu’na alınan törene, sahneye konulan örsün üzerinde demir dövülüp yumurta tokuşturuldu. Törene katılanlara da yumurta dağıtıldı.

Üçlü atlayış

Nevruz ateşi atlamaları sırasında en ilginç görüntülerden biri, Ankara’da, Milli Kütüphane Başkanlığı bahçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok, aralarına Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın Mehteran Başı Sami Gül’ü de alarak, el ele üçlü bir atlayış gerçekleştirdi. Bu sırada Gül’ün başındaki kavuk ile elindeki asasının düşmesi gülüşmelere neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!