Nevruz alanı boş kalınca polis çift kale maç yaptı

Güncelleme Tarihi:

Nevruz alanı boş kalınca polis çift kale maç yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 15:57

VAN Valiliği’nin 21 Mart için izin verdiği nevruz kutlamalarına, DTP’lilerin haftasonuna denk gelsin diye ‘22 Mart'ta yapalım’ ısrarı yüzünden Van Kalesi’nin güneyinde ayrılan alana hiç kimse gelmedi. Her yıl olduğu gibi nevruz alanındaki güvenlik önlemlerini üst seviyede tutan polis, boş kalan alanda çift kale futbol maçı yaparak vakit geçirdi. Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, nevruz alanında incelemelerde bulunarak, demokrasilerde her isteyenin istediği zamanda ve yerde toplantı yapamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Her yıl olduğu gibi polis, önceden belirlenmiş nevruz alanı olan Van Kalesi’nin güneyindeki boş alanda güvenlik önlemlerini en üst seviyede sağladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren arama noktaları kuruldu ve vatandaşların alana gelmesi beklendi. Ancak DTP'nin 22 Mart’ta ısrarı yüzünden alana kimse gelmedi. Tam teçhizat bir süre bekleyen Çevvik Kuvvet Şubesi ekipleri, sıkıntılı bekleyişini futbol oynayarak renklendirdi. Kendi aralarında takım kuran polisler, nevruzun boş alanında çift kale futbol maçı yaptı, bazı polisler de çay demleyip içti.

Nevruz alanında incelemelerde bulunan Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, gazetecilerin soruları üzerine, demokrasilerde kimsenin izinsiz ve kanunsuz toplantı ve gösteri yapamayacağını söyledi. Kesmez, “Bugünün dışında yapılacak gösteriler 2911 sayılı kanuna muhalefettir” dedi. DTP’nin dün yaptığı açıklamaları hatırlatan Kesmez, “Herkes bu ilin asayişinden benim kadar sorumludur. Herkes bu sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Toplumu germenin hiçbir gereği yoktur. Bu bir bayramdır. Bayramla sters sıkıntı çok zıt şeylerdir. Bizim dileğimiz önümüzdeki yıllarda hep birlikte kutladığımız bir bayram olmasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Polisin aldığı güvenlik önlemlerine ek olarak asker de kentin çeşitli bölgelerinde hazır kuvvet olarak bekletildi.

DTP GERİ ADIM ATMADI

DTP İl Başkanı Abdurrahman Doğar, parti genel merkezinde bugün yaptığı basın açıklamasında geri adım atmadı. Doğar, nevruz kutlamalarının 22 Mart’ta yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

“Nevruzdan bu kadar korkan bir devletin örneği dünyada yoktur. Bütün diyaloglarımıza, görüşmelerimize rağmen bütün çıkış noktalarını aramamıza rağmen elimiz havada kalmıştır. Hiçbir istemimiz kabul edilmemiştir. Burada yaşanabilecek bütün sıkıntıların müsebbibi Sayın Van Valisi ve Emniyet Müdürüdür. Artık bundan sonra yaşanacak hiçbir sıkıntının sorumlusu biz olmayacağız. Biz yarın nevruzumuzu parti merkezinde kutlarken, halkımız da nevruzu kutlamak için parti binasına gelecek. Engellemelerin yaşandığı her yerde de halkımız nevruzunu kutlayacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!