Neubauer'i kaçıranlara fidye ödemeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Neubaueri kaçıranlara fidye ödemeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 00:00

Yemen’de silahlı aşiret tarafından kaçırılan, Avusturyalı Dominik Neubauer fidye verilmez ise iki sonra öldürülecek.

Haberin Devamı

Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Weiss bugün yaptığı açıklamasında “Avusturya Cumhuriyeti şantaja boyun eğmez. Fidye ödemeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

7 GÜN SÜRE TANINMIŞTI
Dil kursu için Yemen’de bulunduğu sırada geçen yıl Aralık ayı başlarında kaçırılan 26 yaşındaki Avusturya vatandaşı Dominik Neubauer’in sosyal paylaşım sitesi Youtube’de bir videosu yayınlandı. Kafasına otomatik tüfeğin namlusu dayanmış halde gözyaşları içerisinde ailesine seslenen Neubauer  şimdilik sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek “ İstedikleri fidyeyi vermezseniz 7 gün sonra beni öldürecekler. Buradan Avrupa Birliği (AB), Birleçmiş Milletler (BM) ve Avusturya devletine yalvarıyorum. İstedikleri parayı verin canımı kurtarın.” Dedi. Neubauer ile birlikte iki Finlandiyalı kadın da çetenin elinde rehin tutuluyor.

Haberin Devamı

AİLESİ TEDİRGİN
Kaçırtılan Neubauer’in annesi,  babası ve erkek kardeşi de Youtube’dan çocuklarını kaçıran fideyecilere vi yetkililere seslenerek “Merhamet” dilediler. Anne Neubauer “ Oğlumun canını bağışlayın. Avusturya İslam Cemaati ve tüm yetkililerden arabulucu olmalarını istiyorum. O iyi bir insan. Lütfen Dominik’i öldürmeyin.” Diyerek ricada bulundu.

YEMENLİ AŞİRETLER 200 KİŞİYİ KAÇIRDI
İç kargaşanın hakim olduğu Yemen’de aşiret çeteleri özellikle yabancıları kaçırarak fidye istiyorlar. 15 Yıldan bu yana toplam 200 kişinin kaçırıldığını belirten Avusturya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri 2005 yılında da Barbara Meisterhofer (31) ve Peter Schutz (52) adlı vatandaşlarının kaçırıldığını ve daha sonra serbest bırakıldığını açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!