Neşet Ertaş'a TBMM'den ödül

Güncelleme Tarihi:

Neşet Ertaşa TBMMden ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2006 15:24

Aralarında halk sanatçısı Neşet Ertaş, Güler Sabancı, İbrahim Bodur, Zeynel Abidin Erdem gibi isimlerin de bulunduğu 27 kişiye TBMM Üstün Hizmet Ödülleri törenle verildi.

Haberin Devamı

Meclis’te düzenlenen törenle TBMM Başkanı Bülent Arınç, 27 kişi ve kuruluşa ödüllerini verdi. Arınç, törende yaptığı konuşmada Meclis’in, "milletin meclisi, demokrasinin kalbi ve millet iradesinin temsil yeri" olduğunu vurguladı.

Arınç, halka hizmet edenlere maddi anlamda mütevazi, manevi anlamda çok büyük değeri olan bir ödül sunduklarını söyledi.

Onur ödülünün geçen yıl dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e verildiğini anımsatan ancak bu sene bu ödülün verilmediğini vurgulayan Arınç, Üstün Hizmet Ödülü’nün geçen seneden kaldığını belirterek, çok sayıda başvuru olduğunu, bunları değerlendirerek, 29 Ekim’in kutlandığı haftada yine ödül vereceklerini açıkladı.

Ödül sahiplerini "Fakirlik ve yoksulluk içinde büyümüş, çalışmış, gayret etmiş, kazandıklarının büyük kısmını, memleketine, milletine bir borç olarak ödemiş insanlar" diye öven Arınç, "Yaşları ne olursa olsun ödül alanlar eli öpülesi kişiler" dedi. Arınç, "Ben de hepsinin ellerinden öpüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hacı Ali Akın, Mehmet Refik Altaş, Oral Baytok, İbrahim Bodur, Hacı Boydak, Ahmet Çalık, Ömer Duruk, Şakir Eczacıbaşı, Mehmet Erdemoğlu, Ahmet Eren, Cafer Recai Gizer, Recep Salih İşgören, Emine ve Zehra Kadıköylüoğlu, Abdülkadir Konukoğlu, MADO Gıda Sanayi A.Ş, Cemil Özgür, Güler Sabancı, Metin Sözen, Süheyla Tahaoğlu, Mehmet Tekerlek, Şevket Yardımcı, Kazım Yılmaz, Prof. Sabahattin Zaim gibi kişi ve kuruluşların ödül aldığı törende, İzzet Baysal Vakfı adına ödülü vakfın yönetim kurulu başkanı Ahmet Baysal aldı. Ahmet Baysal, İzzet Baysal’ın, ölümünden sonra unutulmamasından duyduğu mutluluğu vurguladı.

Mardin Valiliği’nin ve Mardin Milletvekili Muharrem Doğan’ın aday gösterdiği ödül sahiplerinden işadamı Zeynel Abidin Erdem, ödülünü alırken, İstanbul-Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen’i yanına çağırdı.

Ünlü halk sanatçısı Neşet Ertaş da ödülünü Arınç’ın elinden aldı.  Ertaş, Arınç’ın, "Saz yok, bağlama yok. Niye böyle tek başına geldiniz" diye takılmasına "Kahı saz, kahı söz, kahı cilve, kahı naz" sözleriyle karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!