Nermin Odabaş hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Nermin Odabaş hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 19:56

Mehmet Odabaş Prodüktivite Kurumu’nun kurucusu Nermin Odabaş hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Odabaş'ın cenazesi Yarın Erenköy Galippaşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından aile kabristanında toprağa verilecek.

NERMİN ODABAŞ KİMDİR?

İstanbullu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nermin Odabaş, Kadıköy’de çocukluğunu geçirdi ve gençlik yıllarında o döneme damgasını vurmuş gazetelerde muhabirlik yaptı. Yazı yazmayı, insanların yaşamlarına tanık olmayı seven Odabaş, zamanla önemli isimlerle röportajlar yapmaya başladı, Lübnan’a, Şam’a giderek yabancı ülkelerdeki yaşamları Türk halkına tanıttı.

1950’li yıllarda Ankara’ya taşınan Odabaş, Milli Prodüktivite Merkezi’nin basın sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Merhum eşi Mehmet Odabaş ile bu dönemde tanışan Nermin hanım, 1958’te evlendi. Çiftin halen Amerika’da yaşayan iki kızları Filiz Odabaş ile Serap Odabaş dünyaya geldikten sonra Nermin hanım çalışma hayatına ara verdi. Ancak Mehmet Odabaş’ın 1965 yılında elim bir kazada hayatını kaybetmesi üzerine Nermin Odabaş, eşinin adını verdiği Mehmet Odabaş Prodüktivite Kurumu’nu kurarak çalışmalarına devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!