‘Neredeyse her mahalleye fakülte açacaklar’

Güncelleme Tarihi:

‘Neredeyse her mahalleye fakülte açacaklar’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 15:28

TÜRK Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, yeni bir diş hekimliği fakültesi kurulması çalışmalarını eleştirerek, “Serbest çalışan diş hekimleri iş yapamıyor, bir çok meslektaşımız da işsiz buna rağmen neredeyse her mahalleye Diş Hekimliği Fakültesi açılacak” dedi.

Haberin Devamı

Bilimsel Diş Hekimliği’nin 100’üncü Yıl etkinlikleri çerçevesinde Adana Diş Hekimleri Odası, HiltonSA Oteli’nde Bilimsel Bölge Toplantısı düzenledi. Toplantıya, Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Asım Savaş ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda diş hekimi katıldı.

Toplantıda konuşan Asım Savaş, sahte diş hekimlerinin yıllardır mesleklerinin kanayan yarası olduğunu söyledi. Önlem almak için çaba gösterdiklerini ancak sahte diş hekimlerinin zaman zaman saldırılarına maruz kaldıklarını anlatan Savaş, “Bu cahil kişiler, AIDS, tifo, tüberküloz gibi hastalıkları yayıyor. Ama insanlar ucuz olsun, önemli değil diye bunu önemsemiyorlar. Kocaman bir tehlikenin farkına varmıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘KAMU HASTANELERİ DİŞ HEKİMİNDEN HİZMET ALSIN’

TDB Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım da, Türkiye’ye adım adım yaklaşan krizden en çok etkilenecek meslek gruplarının diş hekimleri olduğunu ileri sürdü. Kamu hastanelerinin, diş hekimlerinden hizmet alımı yapması gerektiğini ve bununla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptıklarını anlatan Yıldırım, “Sağlık Bakanlığı, kamu personeli 5 bin 500 civarındaki diş hekimi ile toplumun ihtiyacını karşılayamaz. Bunu artık kabullenmeliler. Çünkü, yapılan araştırmalara göre daha çocuk yaşlardan itibaren görülen en yaygın sağlık sorunları arasında diş hastalıkları ilk sıralarda yer alıyor. Yaptığımız görüşmelerde, hizmet alımının denetiminin zor olacağı gerekçe gösteriliyor. Oysa binlerce hastaneden de ilaç alımı yapılıyor. Bu alım denetlenebiliyorsa, hizmet alımı neden desteklenmesin. Ayrıca, bu hizmet alımı devlete, kamu hastanelerindeki doktorlardan daha ucuza mal olacak” diye konuştu.

Yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmasını da eleştiren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
“O kadar diş hekimi işsizken, muayenehanesi olanlar hasta bulamazken yeni bir fakülte açılması çok ürkütücü. Böyle politikayla neredeyse her mahalleye diş hekimliği fakültesi açılacak. Son olarak Van’da diş hekimliği fakülesi kuruldu, ardından bir vakıf üniversitesine bu konuda izin çıktı. Bunun sonu nereye varacak. Bu halk sağlığıyla oynamaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!