Nerede nasıl kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Nerede nasıl kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 00:00

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, kim nerede nasıl kutluyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL

* Bu akşam İstiklal Caddesi'nde feminist grupların artık geleneksel hale gelen 8 Mart yürüyüşünün 6'ıncısı var. Kadınlar renkli giysileri ve mumlarıyla yürüyecek. Taksim'den Galatasaray'a yapılacak yürüyüşün buluşma yeri Taksim Tramvay durağı, saati 19.30. 
 
* Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı, Dünya Kadınlar Günü'nü, "Kadınlar seçiyor mu?" konulu bir panelle kutluyor. Bugün 14.00/17.00 arası Ramada Otel Osmanbey'de. Konuşmacılar, Türkan Saylan, Türkel Minibaş, Gülsün Bilgehan, Fatmagül Berktay, Vildan Yirmibeşoğlu. Müzik dinletisi de var: Müfide İnselel, Sonay Erenel, Müge Çakarlı, bir konser verecekler.

*  Yarın saat 10.30'da Okan Üniversitesi'nde "Kadın ve Aile İçi Şiddet" konulu panel var. Konuşmacılar milletvekilleri Gaye Erbatur ve Fatma Şahin, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'ndan avukat Canan Arın, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit ve Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Zeynep Alemdar. (Okan Üniversitesi Akfırat, Tuzla Yerleşkesi. www.okan.edu.tr)

* İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'nde bugün 14.00'te kadın hakları alanında 2006 yılında yapılanlar ve 2007 projeleri konuşulacak. Toplantıya, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Moroğlu, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Aydeniz Alisbah Tuksan, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Nilüfer Narlı ve milletvekili Bihlun Tamaylıgil konuşmacı olarak katılacak ve toplantı Kanaltürk'teki Kadınlar Kulübü'nde canlı yayınlanacak.

" Halkevi'nden kadınlar, Taksim'de 11.30'da bir yürüyüş gerçekleştirecek, ardından Gezi Parkı'nda şarkılı, türkülü bir basın açıklaması yapacaklar.

* Saat 10.30 - 13.00 arasında, The Marmara Oteli'nde, İstanbul Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu'nun yöneteceği, Pınar Türenç, Şule Özsoy ve Nazan Moroğlu'nun konuşacağı bir panel var. Konusu: Kadınlar nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor.

* Samsun Düşevi Oyuncuları, dün Akatlar Kültür Merkezi'nde sahneledikleri "3. Sayfadan Kadın Hikayeleri" adlı oyunlarını, bugün de saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneleyecekler. Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz. (0216 360 90 95)

* Bu akşam saat 21.00'de, Beyoğlu Balans'ta Aydilge- Özlem Kavaller ve Süvariler'in bir konseri var. Konserin tüm geliri, amacı kadınlar arasında meme kanseri eğitimini daha ileri seviyelere taşımak, uygun tarama ve tedavi programlarını hayata geçirmek olan Meme Hastalıkları Koalisyonu Derneği'ne bağışlanacak. Giriş 10 YTL. (Meme Hastalıkları Koalisyonu Derneği, 0212 250 50 25 info@memedernegi.com)

Haberin Devamı

ANKARA

* Dayanışma Vakfı, "Haydi kadınlar eğlenelim" diyor. Eğlencenin adı: Mor şalını kap da gel! 8 Mart yemeği saat 19.00'da Türkiye Noterler Birliği'nde (Mithatpaşa Cad. No: 12 Kızılay) Biletler 25 YTL. (0312 430 40 05)

* Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Kadıncıklar", bugün Altındağ Tiyatrosu'nda perde açıyor. (0312 316 59 02)

* Bu gece Ankara'da da feminist bir yürüyüş var: "Biz gece vardiyasına kalan kadınlar, gece çalışan seks işçileri, travesti ve transeksüeller, gece yurtlarına dönmek isteyen öğrenciler, gece eğlenmeye çıkanlar, perdelerin ardında daralıp tek başına amaçsızca yürüme ihtiyacı duyan ya da evde kavga ettikten sonra kapıyı çarpıp sokağa çıkmak isteyenler, sokakta kimseyi rahatsız etmiyor, dehşete düşürmüyoruz. Geceyi kansız ve gözyaşı dökmeden yaşamak istiyoruz" diyen Ankaralı kadınlar, "geceler de bizim, sokaklar da" demek için yürüyecek. Toplanma yeri, Yüksel Caddesi. Saat 23.00

" Ankaralı iki ressam, Nuray Akkol ve Ayşegül Türk, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, "Kadın-gövde ve iktidar" konulu bir resim sergisi açıyor bugün. Saati, 18.00 (Anküsevsanat Galerisi, No: 42 Gazioosmanpaşa)

* Mersin'in Arslanköy'ünde yaşayan bir grup kadının kurduğu Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu, Çağdaş Sahne ve Uçan Süpürge işbirliğiyle bugün Ankara'da ilk kez perde açacak.

"Kadının Feryadı" adlı oyunun başlama saati 19.00. (Çağdaş Sahne, Atatürk Bulvarı No: 211 Kavaklıdere. 0 312 428 00 87. Uçan Süpürge, 0 312 427 00 20) Ardından oyuncularla yapılacak bir söyleşi var. Bilet fiyatı: 5 YTL. Gelir tamamen Kadınlar Topluluğu'na bırakılacak.

Haberin Devamı

TRABZON

* Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu, yazar Ece Temelkuran'ın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi düzenliyor. Saat 13.00-15.00 arası, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde. (0 462 321 47 03)

İZMİR

* İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 8 ve 9 Mart'taki konserleri, Dünya Kadınlar Günü'ne özel. Şef Hakan Şensoy, Solistler Suna Kan, Kartal Akıncı. Eserler: J. S. Bach Keman Konçertosu La min. ve Re min. M. N. Beken İstanbul Masalları ve Çanakkale Şehitleri Senfonik Şiiri. Saat:
20.00, İsmet İnönü Sanat Merkezi.

* İzmir Kadın Platformu üyeleri, bugün ilk olarak  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşerek  sığınma evleri ile ilgili taleplerini iletecekler. Saat 12.00’de ise bir basın açıklaması yapacaklar. 10 Mart Cumartesi günü de yürüyüş yapacaklar. Toplanma yeri Konak Telekom önü, saati 13.00. Yürüyüş sonrası Sümerbank önündeki alanda  sokak şenliği var.

Haberin Devamı

DİKİLİ

* Dikili Kadın Dayanışma Derneği'nin girişimiyle bir araya gelen Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 8 Mart etkinlikleri hafta boyunca sürdü. Bugün Dikili Kadın Dayanışma Merkezi'nin birinci doğumgünü.  Taliha Değer'in katılacağı "Kadın Gözüyle Sanat" söyleşisi ve Dikili Engelliler Derneği üyesi Hanife Deniz'in imza günü ve söyleşisi, saat 14.00'ten itibaren Muammer Aksoy Parkı'nda. Akşamı saat 20.00'de ise Kültür Evi'nde Atıf Yılmaz'ın "Hayallerim Aşkım ve Sen" adlı filmi gösterilecek. (www.izmir-dikili.bel.tr)

VAN

* Van Kadın Derneği (VAKAD) bugün "Kadına Yönelik Şiddet ve Türleri" konulu bir panel düzenliyor. Avukat Eren Keskin ve aktivist Zelal Ayman konuşmacı. Saat 13.00'te Van Tiyatrosu'nda. Panele katılan kadınlara tiyatro bileti sürprizi var. Saat 18.30'da ise yine Keskin'in katılacağı bir söyleşi var. Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Gül Cafe'de. (VAKAD 0432 214 90 15)

Haberin Devamı

NİĞDE

* Niğde Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyesi Av. Hatice Karaca, Dünya Kadınlar Günü üzerine bir konferans verecek. Saat 14:00'te, Derbent Kültür Merkezi'nde.

FOÇA

*  Foça Belediyesi, yarın "Kadınlar Seçilecek, Dünya Değişecek" başlıklı bir konferans düzenliyor. Z. Yıldız Belger'in konuşmacı olarak katılacağı konferans saat 19.00'da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde.

ŞANLIURFA

* Halk Eğitim Merkezi'nde Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun düzenlediği Kadın Hakları başlıklı bir toplantı var. Yarın ise saat 13.00'te Emek Sineması'nda Şanlıurfa Belediyesi ve ÇATOM'un birlikte düzenlediği "kadın hastalıkları" konulu seminer yapılacak, 14.00'te ise film gösterimi var.

Haberin Devamı

DENİZLİ

* Yerel Gündem 21'in mesleklerindeki başarılarından dolayı seçtiği Yılın Altın Kadınları, ödüllerini bugün alacak. Altın kadınlar, farklı Meslek Grubu dalında fayans taş işçisi Şemsi Duman, ressam Arife Yılmaz ve işkadını Fatma Eren. (0258 265 00 50)


DOĞUBAYAZIT

* Daha önce sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerde çalışan kadınlarla birlikte mahallelerde 8 Mart'ın önemini anlatan Doğubayazıt Belediyesi, bugün kadınlara gül dağıtılarak güne başlıyor. Kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

BURSA

* 11 Mart'a kadar sürece Kitap Fuarı'nda Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri de var. Bugün  13.00'te Çekirge Salonu'nda "Kadın Gazeteciler Gözüyle 8 Mart" başlıklı bir söyleşi yapılacak. TÜYAP'ın düzenlediği söyleşiye Zeynep Oral, Ayşe Karabat ve Ceyda Karan konuşmacı olarak katılacak. Saat 15.00'te "Bursa'da Şair Kadınlar" başlıklı bir söyleşi düzenlenecek. 16.15'te ise Server Tanilli'nin katılacağı "Kadın Sorunu Nasıl Tanımlanmalı?" başlıklı bir konferans yapılacak.

TUNCELİ

* Kışla Meydanı'na yürüyüş ve miting var.  Mitinge sanatçı Serap Sönmez katılacak.

ÇANAKKALE

* Samsun Düşevi Oyuncuları'nın 3. Sayfadan Kadın Hikayeleri adlı oyunu, yarın Çanakkale Belediyesi'nin organizasyonuyla saat 19.30'da 90. Yıl Kültür Merkezi'nde. Ücretsiz.

KOCAELİ

* Kadın Platformu'nün düzenlediği yürüyüş, Merkez Bankası önünden İnsan Hakları Anıtı'na kadar devam edecek. 10 Mart'ta ise eski İlkay Eser Tiyatro Salonu'nda kadın şöleni var.

MERSİN

* Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde Kadınlar Günü Konseri var. Konserde yalnızca kadın sanatçılar yer alacak. Ayrıca sabah saat 10.00'dan itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak etkinlikler gün boyu sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!