Neo-Nazi davası Türk gazeteciye kapalı mı

Güncelleme Tarihi:

Neo-Nazi davası Türk gazeteciye kapalı mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

ALMANYA’DA sekizi Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı terör örgütü NSU’nun (Nasyonal Sosyalist Yeraltı) yargılanacağı davada Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi Türk gazetecilere salonda yer ayırmadı.

Haberin Devamı

Daha önce de Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden insan hakları komisyonu başkanına mahkeme salonunda sabit yer vermeyi reddeden Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi şimdi bir adım daha ileri giderek, Türk gazetecilere de salonda davayı takip edecek ilk 50 basın mensubu arasında yer vermedi. Mahkemenin davayı izlemek için yayınladığı akreditasyon listesinde, davayı izlemesi garanti 50 medya kuruluşu arasında hiçbir Türk bulunmuyor. Salonda davayı izlemesi garanti altına alınan 50 basın mensubu arasında Türk basınına yer verilmezken, serbest gazetecilere yer verildi.

KUYRUK BEKLEYECEKLER

Mahkeme dava için 123 medya mensubunu akredite etti. Ancak bu 123 basın mensubundan ilk 50’si için salonda rezervasyon yapıldı. Davayı izleyen 50 gazeteciden biri duruşma başlangıcından 15 dakika önce gelmez ya da salondan çıkarsa kuyrukta bekleyen ilk gazeteci içeri girebilecek. Mahkemenin akredite listesinde Hürriyet 68’inci sırada yer alıyor. Mahkeme sıralamayı başvuru saatine göre yaptıklarını ileri sürdü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!