Nehirde kaybolan öğretmeni arayan ekip büyük tehlike atlattı

Güncelleme Tarihi:

Nehirde kaybolan öğretmeni arayan ekip büyük tehlike atlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2007 11:27

MUŞ’un Varto İlçesi’ne bağlı Şanlıca Köyü’nde vekil öğretmenlik yapan Harun Can’ı (22) bulmak için arama- kurtarma çalışması yapan Sivil Savunma görevlileri, Murat Nehri’nin azgın sularında mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Muş Sivil Savunma Müdürlüğü'nün 4 kişiden oluşan kurtarma ekibi, geçen cumartesi günü kaybolan öğretmen Harun Can’ı bulmak için çalışmalara başladı. Tarihi Murat Köprüsü yakınlarında Sivil Savunma’nın kurtarma botu kayalara çarptı ve görevliler nehirde mahsur kaldı. Bunun üzerine Sivil Savunma görevlileri, telsizle arkadaşlarından yardım istedi. Jandarma’dan alınan destekle Murat Köprüsü üzerine çıkan görevliler, botta mahsur kalan ekibe halat atarak akıntıya kapılmasını önledi. Daha sonra ilkel sal ile yardım götürülmek istendi. Ancak başarılı olamayınca, halatla çekildi. Yaklaşık bir saat kadar süren çalışmalar sonucu Sivil Savunma görevlileri, kurtarıldı.

ÖĞRENCİLERİ ÜZGÜN

Öte yandan öğretmenlerinin 4 gündür Muş ve Van’dan gelen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri’nin balık adamları tarafından aranmasına rağmen bulunamamasına üzüldüklerini belirten öğrenciler, çalışmaları büyük bir dikkatle izliyor. Çok sevdikleri öğretmenleri Harun Can’ın bulunması için dua ettiklerini söyleyen öğrencilerden Pınar Özlü, “Hayatından ümidimizi kestiğimiz öğretmenimizin hiç olmazsa cesedini bulmak istiyoruz. Okuldan çıkar çıkmaz buraya gelip çalışmaları izliyor, bazen de öğretmenimizi buluruz umuduyla nehir boyu geziyoruz” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!