Nefesinizi tutun, festival başlıyor !

Güncelleme Tarihi:

Nefesinizi tutun, festival başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 01, 2008 10:34

İstanbullu yedinci sanat tutkunlarının baharı 5 Nisan'da geliyor. Klasiklerden çağdaş yapımlara yüzlerce filmden oluşan zengin bir programa sahip olan 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 20 Nisan tarihine kadar sürecek. Festival programının ayrıntıları da yavaş yavaş belirlenmeye başladı. İşte, festival kapsamında gösterimi kesinleşen filmler.

Haberin Devamı

Laura Linney'nin En İyi Kadın Oyuncu adayı olduğu Tamara Jenkins'in "The Savages" adlı filmi İstanbul Film Festivali programının öne çıkan filmleri arasında. Aynı zamanda En İyi Orijinal Senaryo adayları arasında yer alan filmin başrollerini Laura Linney, Philip Seymour Hoffman ve Philip Bosco paylaşıyor.

Nefesinizi tutun, festival başlıyor
Shine A Light'da Martin Scorsese'nin imzası var.

Usta oyuncu Sean Penn'in yönetmenlik koltuğuna dördüncü kez oturduğu filmi "Into The Wild" festivalin sürprizlerinden.

Bob Dylan'ın değişik dönemlerinin altı farklı oyuncu tarafından canlandırıldığı Todd Haynes imzalı "I'm Not There", Akbank Galaları bölümünde seyirciyle buluşacak. Cate Blanchett'in En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a en yakın isimler arasında yer aldığı filmde Bob Dylan'ı canlandıran diğer isimler arasında Christian Bale, Richard Gere ve Heath Ledger da yer alıyor.

Haberin Devamı

Doğu Avrupa sinemasının kurucusu kabul edilen Andrzej Wajda'nın, Berlin Film Festivali'nde de yarışacak olan filmi "Katyn", İkinci Dünya Savaşı'nın en kanlı dönemlerinden birini beyazperdeye taşıyor. Film, Kızıl Ordu'nun Polonya işgalinin ardından Katyn ormanında gerçekleştirdiği katliamı anlatıyor.

Nikita Mikhalkov'un Sidney Lumet'in 1957 yapımı "12 Kızgın Adam" adlı yapımından uyarladığı filmi "12", üvey babasını öldürmekle suçlanan bir gencinin yargılandığı mahkemedeki jüri heyetinin portresini çiziyor.

Ä°stanbul Film Festivali programında merakla beklenen bir diÄŸer film ise Martin Scorsese'nin Rolling Stones grubu üzerine çektiÄŸi son filmi "Shine A Light". Berlin Film Festivali'nin Açılış Filmi olarak gösterilecek "Shine A Light", Festivalde NTV Belgesel KuÅŸağı'nda yer alıyor. Rolling Stones grubunun Kasım 2006'da Beacon Theatre'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi konseri konu alan filmin yapımcıları arasında Rolling Stones elemanları da var. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!