"Nefes alsaydı yine öldürecektim"

Güncelleme Tarihi:

Nefes alsaydı yine öldürecektim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 15:39

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, birlikte yaşadığı, evli, üç çocuk babası Salih Karadeniz'i kardeşi İsmail Dursun ve yanındaki kimliği belirlenemeyen bir arkadaşı ile birlikte öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Filiz Dursun, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

Yakalandığında polislere namusunu temizlemek için beyaz giysiler giydiğini söyleyen Filiz Dursun, Van'dan yanına gelip birlikte yaşamaya başladığı Karadeniz'i, “Sürprizim var, süslen” diyerek götürdüğü evlerde elini ve gözlerini bağlayıp, kendisini erkeklere pazarladığı için öldürdüğünü söyledi. Nezarethanede kendisine zarar verebileceği düşüncesiyle başörtüsü alınan, daha sonra da geri verilen Filiz Dursun, adliyeye sevkedilirken eşarbını takmadı.
Dün saat 07.30 sıralarında, Bornova İlçesi Kemalpaşa Caddesi Çimentaş Fabrikası'nın karşısındaki boş araziden silah sesleri geldiğinin ihbar edilmesiyle polis olay yerine gitti. Ekipler, İstanbul'da yaşayan evli ve üç çocuk babası TIR şoförü 45 yaşındaki Salih Karadeniz'in kanlar içindeki cesedini buldu.

Haberin Devamı

 Elindeki bıçakla başında bekleyen ve “Namusumu temizledim” diyen 25 yaşındaki Filiz Dursun, gözaltına alındı. Karadeniz'in, tabanca ve bıçakla öldürülmesine, gözaltına alınan Filiz Dursun'un, İstanbul'dan gelen kardeşi 23 yaşındaki İsmail Dursun ile ismi belirlenemeyen bir arkadaşının da karıştığı belirlendi, yakalanmaları için çalışma başlatıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Karadeniz'e yapılan otopside, 5'i başından olmak üzere 7 kurşun ve 2 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. Olaydan önce beyaz başörtüsü takıp, beyaz elbise giyen ve namusunu temizlediğini söyleyen zanlı Filiz Dursun, polisteki sorgusunda, işlenen cinayetin ayrıntılarını ve yaşadıklarını soğukkanlılıkla anlattı.

EVLENME VAADİYLE KANDIRMIŞ

Dört ay önce cep telefonuna tesadüfen gelen bir arama sayesinde Karadeniz'le tanıştığını, görüşmelerinin bir süre bu şekilde devam edip samimiyetlerinin arttığını belirten Filiz Dursun, “Van'da ailemle yaşarken tesadüfen telefonum çaldı. Arayan kişi rastgele telefon açtığını Salih Karadeniz olduğunu söyledi. Ben de bir arayış içindeydim. Karadeniz'in görüşmelerine karşılık verdim. Görüşmelerimiz sürdükçe samimiyet ilerledi. Evlenme vaadinde bulunması üzerine evimi terkedip İzmir'e geldim. Buradaki bir evde yaşamaya başladık” dedi. Birlikte yaşamaya başladıkları Karadeniz'in, kısa süre sonra kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini, kaçması halinde öldüreceğini söylediğini ileri süren Filiz Dursun, ailesinin yanına dönmeyi düşündüğünü, ancak fırsat bulamadığını belirtti.

Haberin Devamı

‘BAŞKA BİR ERKEĞE GÖTÜRÜRKEN ÖLDÜRDÜM’

Karadeniz'in, ilerleyen günlerde, “Sürprizm var. Süslen. Bir yere gideceğiz” diyerek götürdüğü evlerde yine kendisini ölümle tehdit ettiğini anlatan Filiz Dursun, burada ellerini bağladığını, yüzünü kapattığını, bu şekilde erkeklerle fuhuşa zorladığını, tecavüz ettirdiğini söyledi. Yaşadıklarını gururuna yedirememesi üzerine İstanbul'da yaşayan kardeşi İsmail'i arayıp durumu anlattığını söyleyen Filiz Dursun, adresi verip “Yanına bir tabanca al İzmir'e gel. Bizi takip et ve başka bir yere gidiyorsak gerekeni yap” dediğini belirtti. Olay günü de Karadeniz'in, aynı sözlerle zorla makyaj yaptırdığını ileri sürüp yola çıktıklarını anlatan Filiz Dursun, “Başka bir erkekle fuhuş yapmaya götürdüğünü anlamıştım.

Haberin Devamı

 Kardeşim de bizi takip ediyordu. Bir ara elinden kurtulup kardeşimi çağırdım. Kardeşim gelip Karadeniz'in ensesine bir el ateş etti. Ben de silahı elinden alıp tetiğe defalarca bastım. Daha sonra da bıçakladım. Kardeşim o sırada tabancayı alıp kaçtı. Ben de ölüp ölmediğini kontrol ettim. Nefes aldığını görseydim tekrar bıçaklayacaktım. Ancak ölmüştü. Ben namusumu temizledim. Olay yerine gelen polise teslim oldum” dedi.
Gözaltında tutulduğu nezarethanede kendine zarar verebileceği gerekçesiyle eşarbı alınan Filiz Dursun, çıkışta teslim edilmesine rağmen başını örtmedi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen Filiz Dursun'un başının açık olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!