Ne bayrak astılar ne de marş söylediler

Güncelleme Tarihi:

Ne bayrak astılar ne de marş söylediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 15:28

TUNCELİ’de DTP’li belediye tarafından yaptırılan asfalt şantiyesinin açılışında, İstiklal Marşı’nın okunmaması ve Türk bayrağı asılmaması dikkat çekerken, Vali Mustafa Yaman törene bayrak asılması gerektiğini belirterek, konuyu araştıracağını söyledi.

Haberin Devamı

Tunceli’de Belediye tarafından 800 bin YTL harcanarak yaptırılan asfalt şantiyesi düzenlenen törenle hizmete sokuldu. Törene Tunceli Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, ‘Çok dilli belediyecilik’ kararının ardından Danıştay tarafından Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkanlığı görevinden düşürülen Abdullah Demirbaş, DTP Genel Başkanı Yardımcısı Bayram Altun, DTP Yerel Yönetimler Komisyonu Üyeleri, DTP MKYK üyesi Emir Ali Çelebi, DTP İl Başkanı Hıdır Aytaç, EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç’un da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Tören alanına Türk Bayrağı asılmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmaması dikkat çekerken, açılışa davetli olan Tunceli Valisi Mustafa Yaman işi çıktığı için katılamadığını söyledi. Vali Yaman, tören alanına Türk Bayrağı’nın asılması gerektiğini belirterek, “Törene ben de davetliydim ama işim çıktığı için katılamadım. Bu durumu sayın başkana bildirdim. Tören alanına Türk Bayrağı asılması gerekiyor. Konuyu araştıracağım” dedi.

Haberin Devamı

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, şantiyede saatte 60 ton sıcak asfalt üreteceklerini söyledi. Abdil, “Makinenin ücreti belediye yıllık bütçemizin yüzde 10’una denk geliyor. Kıt imkanlarımızla böylesi bir makine aldık. Daha önce de belediyemiz için çok sayıda araç ve gereçler aldık. Halkımızdan aldığımız güçle, halk için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 2004 yılından itibaren hiç bir borçlarının olmadığını söyleyen Abdil, bu ay sonunda içme suyu projesini hayata geçireceklerini belirtti.

DTP Genel Başkanı Yardımcısı Bayram Altun, DTP’li belediyelerinin halktan aldıkları güçle halk için çalışmalarını her zaman sürdüreceğini söyledi. Altun, “Hiç bir belediyemizde rantçılık, yolsuzluk olmamıştır. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile hareket etmekteyiz. Bu nedenledir ki bazı kesimlerin hedefi haline gelmekteyiz. Nitekim Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın görevden alınması ve meclisin de feshedilmesi bunun bir örneğidir” dedi. Altun, DTP üzerinde baskılar olduğunu ileri sürerek, “Birçok yöneticimiz gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Ama tüm bunlara rağmen demokratik bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Altun, yüzde 10’luk baraj sistemini de eleştirerek, “Baraj yetmedi bağımsız adayları da birleşik oy pusulasına yerleştirerek, Kürtlerin meclisteki temsiliyeti engellenmeye çalışılıyor. Ama tüm bunlara rağmen inandığımız yolda, demokrasi yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi. Törende konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!