Nazmi Ardıç ‘Vatan ’da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Nazmi Ardıç ‘Vatan ’da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 01:53

İstanbul merkezli olarak 20 ilde düzenlenen operasyonda ‘siyasi casusluk ve suç örgütü kurma’ iddiasıyla iki gündür aranan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç dün akşam, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu Vatan Caddesi’nde yakalandı.

Haberin Devamı

Ardıç’ın yardımcısı Ahmet Kalender ise ABD’den dönüşte Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Ardıç’ın yakalanması için Şişli’deki Ataol Hukuk Bürosu’nda önceki gece arama yapıldığı belirtildi. Polis, binaya girildiği sırada Ardıç’ın hukuk bürosunun arka kapısından yan binaya geçerek kaçtığını öne sürdü.
Ardıç bunun üzerine Twitter’dan açıklama yaptı. Ardıç, “Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Merak etmeyin yarın Vatan’a geleceğim” dedi. Akşam saatlerinde de Ardıç’ın yakalandığı haberi geldi. Sağlık kontrolü için Eyüp Devlet Hastanesi’ne getirilen Ardıç, “Vatan sağolsun. Ben kaçmadım derneğin (Çağın Mağdurları Derneği) açılışını bekledim” dedi.
Operasyon kapsamında aralarında eski Narkotikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Ardıç ile birlikte 5 kişinin ise firari olarak arandığı bildirilmişti. Gözaltındaki polislerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor.

MÜDÜRLERE DİNLEME

Haberin Devamı

Şüphelilerin, Temmuz 2013’ten sonra İstihbarat Şube’de görevli tüm rütbeli polisleri, ‘zimmete para geçirme’ suçlamasıyla dinledikleri öne sürüldü.

BAKMADAN GEÇME!