Nazilli'de uzun yaşamın sırrı araştırılacak

Güncelleme Tarihi:

Nazillide uzun yaşamın sırrı araştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 12:02

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, uzun yaşamın sırlarının araştırılacağı merkez kurulacak.

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ile Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin arasında, Kaymakamlıkta düzenlenen törenle “100 Yaş üzeri Araştırma ve Koordinasyon Merkezi” kurulmasıyla ilgili protokol imzalandı.     

Kaymakam Yıldız, yaptığı konuşmada, ilçenin “uzun ömürlülerin yaşadığı bir merkez” olması için gayret gösterdiklerini söyledi.
Nazilli'de 100 yaş üzerindeki erkek ve kadınların envanterini çıkardıklarını belirten Yıldız, Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı ile Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanlığınca “100 Yaş Üzeri Araştırma ve Koordinasyon Merkezi” kurulacağını belirtti.
     
Yıldız, “Bölgemizde bulunan tüm yaşlı vatandaşlarımızın uzun yaşamalarının sırları, Akdeniz Üniversitesinin çalışmaları sonucunda ortaya çıkacaktır” dedi.                       

Prof. Dr. Ergin de yazılı ve görsel yayın organlarında çıkan Nazilli'de yaşayan 100 yaş üzeri vatandaşların haberlerinin dikkatlerini çektiğini söyledi.                                       

Araştırma ekiplerinin Nazilli'ye gelerek yaşlı vatandaşlar üzerinde incelemelerde bulunduğunu bildiren Ergin, şunları kaydetti:

“Nazilli bölgesinde 100 yaş üzeri vatandaşların çokluğu nedeniyle Kaymakam Caner Yıldız ile ilçede üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı Gerontoloji Bölümü'ne '100 Yaş üzeri Araştırma ve Koordinasyon Merkezi' açma kararını aldık. Öğretim üyelerimiz, Nazilli'deki 100 yaşını aşkın vatandaşlarımız üzerinde uzun yaşamın sırlarını araştıracak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!