NATO skandalı utanç verici

Güncelleme Tarihi:

NATO skandalı utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 22:30

İNGİLTERE’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, NATO tatbikatı sırasında yaşanan skandalı ‘utanç verici’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Ankara’ya veda etmeden önce Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Moore, şu mesajları verdi: “(NATO tatbikatında yaşananlar) Utanç verici bir olay. Ancak NATO Genel Sekreteri (Jens Stoltenberg) ve Norveçlilerin hemen özür dilediğini de göz önünde tutmak lazım. Bunun bir-iki kişinin işi olduğunu, NATO’nun işi olmadığını vurgulamak önemli.

TAMAMEN ABSÜRD
(Türkiye’nin NATO’dan uzaklaştığı yorumları) S-400 alımı konusu bu tartışmaları tetikledi. S-400’lerin alınması ile Türkiye’nin NATO’dan uzaklaştığı görüşü tamamen absürd. Türkiye, NATO’nun önemli bir üyesi, İngiltere’nin değerli bir müttefiki. S-400 alımı ise Türkiye’nin kendi egemen kararıdır. Türkiye almak isterse alır. Bu bir Rus ekipmanı olduğu için elbette bir uyum meselesi gündeme gelecektir.

SOÇİ’DEKİ ÜÇLÜ ZİRVE
Türkiye’nin Astana sürecinde yaptıklarını destekliyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin Rusya ve İran’la kurduğu yararlı bir diyalog. Türk müttefikimizin geçiş süreci ve ılımlı Suriye muhaliflerinin desteği için bastırmaya devam edeceğine güvenimiz tam.

ENDİŞELERİMİZİ İFADE EDİYORUZ
Türkiye’nin darbe teşebbüsüne dahil olanların, kurumlara sızan Gülencilerin peşine düşme hakkı vardır. Ancak biz bu önlemlerin ölçeği, OHAL uygulamaları, ifade özgürlüğü, bu kadar çok gazeteci ve milletvekilinin hapiste olmasıyla ilgili endişelerimizi de ifade ediyoruz.”

KOALİSYON DEAŞ'LILARIN TAHLİYESİNİ BİLİYORDU
Richard Moore, terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyonun, Rakka’da YPG’nin ana bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile DEAŞ arasındaki tahliye anlaşmasından haberdar olduğunu söyledi. Moore, “Karar arazideki gruplar tarafından alındı, SDG ile temasta olan koalisyon üyelerinin önceden haberi vardı. Ancak bunu engelleyemediler” dedi. İngiltere’nin bu anlaşmanın parçası olmadığını belirten Büyükelçi, DEAŞ üyelerinin tahliyesinin ‘iyi bir fikir olmadığını’ söyledi. YPG ile DEAŞ’ın işbirliği için isim vermeden ABD’yi işaret eden Moore, bu teröristlerin Türkiye, İngiltere ve diğer ülkelere tehdit oluşturacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!